Ο Λ. Μαλούτας για το Ταμείο Εκσυγχρονισμού

2 Min Read

Με ανακοίνωσή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρεται στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού και στη συζήτηση που έγινε το τελευταίο διάστημα.
Να τι αναφέρει:
Όλοι συμφωνούν σ’ αυτό. Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης χάθηκε (ΝΑΙ αυτό το ταμείο που θα χρηματοδοτούσε την κοινωνική και περιβαλλοντική αποκατάσταση περιοχών στην Κοζάνη και ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία).
Χαμένη η Δυτική Μακεδονία- Κερδισμένα τα νησιά του Αιγαίου!!!
Ν. Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής:
“….. Αντί για την είσοδό μας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού τελικά αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ειδικού μηχανισμού, με 25 εκατομμύρια δικαιώματα, τα μισά από αυτά που θα λαμβάναμε μέσω του Ταμείου, για τη χρηματοδότηση έργων μόνο στα νησιά του Αιγαίου.
Συγχρόνως αποφασίστηκε η συγχώνευση του Ταμείου Εκσυγχρονισμού με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρήματα από το εμπόριο ρύπων, για να χρηματοδοτήσει τη λήψη μέτρων για την κοινωνική και περιβαλλοντική αποκατάσταση περιοχών στην Κοζάνη και ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία …..”
http://kozani.tv/index.php/50391
Ν. Μαντζιάρης, WWF :
“…Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να μην αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το Ταμείο και δυστυχώς ακόμα και τους πόρους που περιέχονται σε αυτό το Ταμείο για Δίκαιη Μετάβαση σε καθεστώς χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης (Just Transition Fund)…
….Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν τα έσοδα από τη δημοπράτηση 25 εκ. δικαιωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την απανθρακοποίηση των ελληνικών νησιών.”
http://kozani.tv/index.php/50409
Πόροι συνεχώς χάνονται ή λιγοστεύουν…και κάποιοι συνεχίζουν να κατασπαταλούν αυτούς που κατακτήσαμε στο παρελθόν.

Μοιραστείτε την είδηση