Ο λαϊκισμός κάνει βόλτες με ποδήλατο στα Λεγραινά

3 Min Read

Σήμερα ήταν πολύ όμορφη ημέρα. Όχι μόνον επειδή ο αττικός ουρανός, ξεπλυμένος από την βροχή, έλαμπε ολοφώτεινος και τα καυσαέρια δεν είναι προλάβει να καλύψουν τα αρώματα από το άλσος του Φιλοπάππου. Αλλά, διότι, μετά από δεκαεπτά ημέρες εθελουσίας απομόνωσης, λόγω προβλημάτων που εμφάνισε η σύζυγος μου, μπόρεσα και πάλι να δω τον εγγονό μου και να ανταποκριθώ στο «έλα παππού να παίξουμε κυνηγητό».

Ευτυχώς για εκείνον, ο Άγγελος δεν διαβάζει ακόμη. Η δε τηλεόραση, είναι μόνο για να βλέπει κινούμενα σχέδια. Δεν τον αγγίζουν οι θλιβερές καταγραφές κρουσμάτων, διασωληνωμένων, θανάτων. Δεν γνωρίζει ποια είναι η Θεσσαλονίκη. Ούτε μπορεί να καταλάβει γιατί, εκεί, θερίζει η πανδημία. Τόσον ώστε οι άνθρωποι να οδεύουν προς την τελευταία τους κατοικία, άκλαυτοι, ασυνόδευτοι, με συνοπτικές διαδικασίες.

- Advertisement -

Είναι προνόμιο να είσαι βρεφονηπιακής ηλικίας, ώστε να μη σε αγγίζει ο τρόμος της πανδημίας. Αλίμονον όμως, αν είσαι σε «κατεστημένη» η ώριμη ηλικία και συμπεριφέρεσαι σαν νήπιο. Αν επιμένεις να παίξεις, να γιορτάσεις, να …παρτάρεις –ρήμα βαρβαρικού νεολογισμού- να σουλατσάρεις ανευθύνως, λες και το πρόβλημα αφόρα μόνον κάποιους άλλους και όχι εσένα, την οικογένεια, τους συναδέλφους, φίλους ή γείτονες σου. Ακόμη χειρότερα, αν είσαι ταγμένος σε υπεύθυνες θέσεις και αξιώματα και παιδιαρίζεις επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη, είτε ασκώντας πολιτική τυμβωρυχία, είτε επιδιδόμενος σε φθηνό λαϊκισμό.

Δυστυχώς, στην γοητεία του λαϊκισμού, εμφανίσθηκαν να ενδίδουν, τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνον η επιρρεπής προς το νόσημα αυτό του δημοσίου βίου μας, αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το κόμμα που κυβερνά.

Είναι προκλητική επίδειξη λαϊκισμού το να κάνει σημαία του αντιπολιτευτικού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε να επιδίδεται σε σωματική άσκηση με ποδήλατο στην Πάρνηθα. Κακώς βεβαίως. Όχι για την άσκηση. Αυτή παραμένει δικαίωμα όλων των πολιτών. Αλλά διότι παρέβη τον περιορισμό που θέλει η άσκηση να γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας.

Είναι όμως χείριστη επιλογή …απάντησης, το να εκδίδεται επίσημο σχόλιο από την ΝΔ για τις, αρκετά θολές ακόμη, πληροφορίες που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα είτε να έχει αγοράσει –αν το αιτιολογεί με το πόθεν έσχες του- είτε να έχει ενοικιάσει, έπαυλη στα Λεγραινά της Λαυρεωτικής.

Κάντε πολιτική άνθρωποι. Και αφήστε τα …παραπολιτικά για τις αρμόδιες στήλες των εφημερίδων.

Μοιραστείτε την είδηση