Ο βόρβορος και ο …«αρχιμανδρίτης»

3 Min Read

Αηδία και έμετο μου προκάλεσε η ανάγνωση της δικογραφίας που συνοδεύει την σύλληψη των τριών εκβιαστών που κινούσαν τα νήματα τους κάτω από τις επιγραφές «έκδοτης» και «δημοσιογράφοι». Ο Καλαϊτζής, ο Βότσης, ο Καρελιάς, η αφεντιά μου και άλλοι «αριστεροί», η «δεξιοί» σαν τον Πάνο Τσίρο, τον Γιώργο Αναστασόπουλο και πλείους άλλους, ταγμένοι στα μετερίζια της μαχόμενης δημοσιογραφίας, κάτω από την ίδια «ταμπέλα» με τους Μαυρίκο, Μουσά και Φράγκο. Ε, όχι.

Χάλασε το στομάχι μου καθώς αναδεύονταν τα λύματα τούτου του βόρβορου μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των συλληφθέντων. Αλλά όχι μόνο για την δική τους αισχρότητα και ατιμία. Ήταν ακόμη μεγαλύτερη για την εμφανέστατη διαπλοκή τους με τον «αρχιμανδρίτη», υπέρ της προβολής του όποιου, όπως προκύπτει από τους διαλόγους, εργάζονταν συστηματικός, όχι μόνον αναπέμποντες οι ίδιοι θυμιάματα προς αυτόν, αλλά και καθοδηγώντας και άλλους πώς να «τα πάρουν», μέσω κρατικών διαφημίσεων, με αντιπαροχή τέτοιο θυμίαμα.

Και τις εστί «αρχιμανδρίτης»; Το «αριστερό χέρι» του πρωθυπουργού. Ο υπουργός Επικρατείας, και υπεύθυνος για τον έλεγχο της ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Αυτός που έχει υψώσει την σημαία στον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της «διαπλοκής». Εμφανιζόμενος σε νέα διαπλοκή. Με τον υπόκοσμο της δημοσιογραφίας. Και όχι μόνο.

Επιτρέψετε μου τώρα να συμπληρώσω το χθεσινό δημοσίευμα. Διότι η αποκάλυψη αυτού του βορβόρου έχει άμεση σχέση με την απομάκρυνση του Παναγιώτη Νικολούδη. Στενός συνεργάτης του όποιου έσπευσε, διαβάζοντας το κείμενο μου, να με ενημερώσει: «Τα στοιχειά που είχαμε συγκεντρώσει για τον Μαυρίκο και τη συμμορία του, ήταν μια από τις αιτίες για τις οποίες μας «φάγανε».

Και δεν φτάνει που τον «φάγατε» κ. Πρόεδρε, διαλύοντας και το επιτελείο του, αλλά βάζατε και τα παπαγαλάκια σας να τον «κουτσουλίζουν», με «εμπιστευτικές εκμυστηρεύσεις», ότι «δεν παρήγαγε έργο». Μόνο που από τον Μάρτιο που ανέλαβε, ως τον Σεπτέμβριο που τον «καρατομήσατε», είχε δώσει 425 εντολές για τον έλεγχο τέτοιων υποθέσεων. Ενώ από τότε έως σήμερα το «πινάκιο» τέτοιων εντολών είναι θεόφτωχο. Σχεδόν άδειο.

Γιατί αλήθεια μια κυβέρνηση της «για πρώτη φορά Αριστεράς» να προστατεύει έναν εκβιαστή που είναι ακροδεξιός, τόσο ώστε να καρατομεί έναν υπουργό της για χάρη του;
Μα διότι κουβαλάει λάσπη, προκειμένου να κτίσει ο αρχιμανδρίτης την νέα, τη δική του διαπλοκή.

Όμορφος κόσμος ηθικός, «αριστερά» διαπλεκόμενος.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση