Οι άνθρωποι της πόλης στο προσκήνιο – Γιάννης Διάφας

3 Min Read

9+1 πρόσωπα εύχονται και προσδοκούν για το 2024

«Ο Χρόνος» υποδέχεται το 2024 με τις ευχές, τις προτάσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της Κοζάνης, που από διαφορετικά μετερίζια, αγαπούν, δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τόπο και νοιάζονται για το μέλλον του.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων καταθέτουν τις προτάσεις τους, δίνοντας το στίγμα για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Λίγο πριν φύγει το 2023, λίγο πριν αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές το τιμόνι για την επόμενη περίοδο, είναι σημαντικό σε ατομικό επίπεδο, αλλά κυρίως συλλογικά, να αναλογιστούμε που βρισκόμαστε, αλλά κυρίως που θέλουμε να πάμε ως περιοχή και ως περιφέρεια, ευχόμενοι ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει σε καλύτερη θέση.

Γιάννης Διάφας, Φαρμακοποιός, Ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης: Ελλείψεων… συνέχεια

Αφήνοντας πίσω μας το 2023, οι ελλείψεις φαρμάκων και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιούργησαν σε εμάς τους φαρμακοποιούς και κατ’ επέκταση στους πολίτες, δυστυχώς παραμένουν μεγάλα. Το αποτέλεσμα είναι να μιλάμε ακόμη για διαταραχή της ομαλής τροφοδοσίας των φαρμακείων μας λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους.

Να τονίσουμε ότι το φαινόμενο των ελλείψεων δεν είναι μόνον ελληνικό.

Οι λόγοι δημιουργίας τους συνοπτικά είναι οι εξής:

1) κατασκευαστικές δυσκολίες  ή προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα των φαρμάκων και μπορούν να επηρεάσουν τη φροντίδα των ασθενών,

2) μη αναμενόμενη ζήτηση [π.χ. ξαφνικές επιδημίες ,φυσικές καταστροφές],

3) προβλήματα οικονομικής φύσεως,

4) προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο φαρμακοποιός είναι ο μόνος που δεν έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη λαίλαπα και ως θεματοφύλακας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο πολίτης να αισθάνεται τη σιγουριά της απρόσκοπτης εξυπηρέτησής του.

Επί χρόνια στεκόμαστε στο πλευρό του πολίτη παρέχοντας τις υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ευελπιστούμε το νέο έτος, που καλωσορίζουμε σε λίγες ημέρες, να εισακουστούν οι αγωνιώδεις προσπάθειες και προτάσεις μας σε όλα τα επίπεδα και αρμόδιους φορείς για να τερματιστούν, όσο είναι δυνατόν, οι ελλείψεις και να επιστρέψουμε επιτέλους στην ομαλότητα.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Διαβάστε εδώ όλες τις απόψεις και γνώμες που δημοσιεύτηκαν στον “Χ” στο φύλλο της 30ης Δεκεμβρίου 2024

Διαβάστε εδώ όλες τις απόψεις και γνώμες που δημοσιεύτηκαν στον “Χ” στο φύλλο της 11ης Ιανουαρίου 2023

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση