Όϊ χιόν’

1 Min Read

Έλεγαν οι παλιοί στην Κοζάνη. Τότε που χιόνιζε, γιατί τώρα λιγόστεψε αισθητά. Γιατί σήμερα «παίζει» τρομοκρατία στα μέσα ενημέρωσης, τον ορισμό της …ψυχραιμίας και της …εγκυρότητας, που άμα τα πάρεις σοβαρά θα μετατρέψεις το υπόγειο σε πυρηνικό καταφύγιο.
Όσο χιόνι, λοιπόν, μας λείπει, τόση υπερβολή μας περισσεύει. Σε όλα. Λες και η δημιουργία ενός εξόχως διασκεδαστικού δράματος, είναι το μόνο πλαίσιο στο οποίο έχουμε μάθει να κινούμαστε και να αξιολογούμε.
Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων νομίζει κάποιος ότι η χώρα έχει θαφτεί κάτω απο τόνους χιονιού, και είναι ζήτημα αν θα περισσέψει …ροζ αλάτι Ιμαλαϊων για τον αποχιονισμό των δρόμων.
Την ίδια ώρα παντού αλλού, τα καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με προετοιμασία και στωικότητα. Κι ας κλείνουν οι δρόμοι με τις ώρες, κι ας γίνονται διακοπές ρεύματος.
Είπαμε, όμως, είναι αυτό το ρημαδιασμένο λογισμικό μας. Αυτό που λειτουργεί μόνο σε συνθήκες ακραίας υπερβολής. Αυτό με το οποίο είναι προγραμματισμένα τα δεκαπεντάχρονα, που πίνουν καμιά μπύρα και τη βαφτίζουν «δηλητηριώδεις χημικές ουσίες». Είναι αυτό που κάνει τη νιφάδα …χιονοθύελλα και την όμορφη …θεά.
Έτσι είμαστε, γιατί να το κρύψουμε; Δια της υπερβολής μας υπάρχουμε και δια του δράματός μας, διεκδικούμε τη μοναδικότητά μας.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση