Οι καλοί τρόποι στο χιόνι φαίνονται

2 Min Read

Ας το πάρουμε από την αρχή. Δεν είμαστε, τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι, αμάθητοι στο χιόνι. Έχουμε δει και περισσότερο χιόνι και ξέρουμε καλά ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Και μάλιστα καλό τρόπο.
Γι’ αυτό λοιπόν και:
Πρώτον: Αφήνουμε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούμε τα πόδια μας για αποστάσεις που διανύονται. Αλλιώς παίρνουμε ένα ταξί. Έτσι και ασφαλείς θα είμαστε και δεν προξενήσουμε σε κάποιον άλλο ζημιά.
Δεύτερον: Δεν μετακινούμαστε, αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο. Όχι. Τα μαλλιά, τα νύχια, ο καφές, το σούπερ-μάρκετ (εκτός κι αν δεν έχουμε ούτε μακαρόνια στο ντουλάπι) δεν εντάσσονται στις αναγκαίες μετακινήσεις.
Τρίτον: Δεν καλούμε ντελίβερι. Πολύ δε περισσότερο για έναν καφέ. Τα παιδιά που βγαίνουν με τα μηχανάκια, κινδυνεύουν στον πάγο. Αν είναι τόση η ανάγκη μας, τουλάχιστον φροντίζουμε να τα αποζημιώσουμε με ένα καλό φιλοδώρημα.
Τέταρτον: Στο χιόνι προτεραιότητα έχουν οι πεζοί. Τους δίνουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να κινηθούν και να διασχίσουν με ασφάλεια το οδόστρωμα.
Πέμπτον: Καθαρίζουμε καλά το αυτοκίνητό μας, αν είναι να μετακινηθούμε, για να μην πέσουν όλα τα χιόνια σε αυτόν που ακολουθεί, όταν θα είμαστε σε κίνηση.
Έκτον: Το ίδιο κάνουμε και με την είσοδό της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μας. Δεν περιμένουμε να καθαρίσει μόνη της.
Έβδομον: Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό όλους όσοι εργάζονται αυτές τις μέρες σε δύσκολες συνθήκες.
Αυτά και καλό χιονοπόλεμο.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση