Οι παρωνυχίδες των …λεόντων του ψέματος

3 Min Read

Εν αναμονή των …μεγάλων αποφάσεων, για την μοίρα του έθνους, που θα λάβουν ο Κατσίκης και ο Παπαχριστόπουλος με τον Καμμένο, επιτρέψτε μου να ασχοληθώ σήμερα με μια …παρωνυχίδα. Τα διόδια. Για τα οποία μας επεφύλασσαν γενικές αυξήσεις ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά. Μαζί με τον υποτιθέμενο «περιβαλλοντικό» διπλασιασμό της χρέωσης για τις πλαστικές σακούλες.
Χρειάζεται, αλήθεια, να αναδημοσιεύσω σε αυτή την στήλη, όλες εκείνες τις φωτογραφίες με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν την …επανάσταση τους στους σταθμούς των διοδίων; Ξεχνιούνται αυτές οι εικόνες; Πώς να τις ξεχάσει κανείς, ιδίως όταν μεταξύ εκείνων που δυναμικώς αντιδρούσαν στα πολλά και ακριβά διόδια, κάνοντας επιτόπια επίδειξη της αντίθεσης του, ήταν ο άνθρωπος που σήμερα κυβερνά, ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας;
Υπάρχουν βεβαίως κάποιοι που ξεχνούν. Και είναι ακριβώς εκείνοι που «σήκωναν τις μπάρες». Εκείνοι που έσπαγαν σταθμούς διοδίων. Εκείνοι που εξέθρεψαν το κίνημα «δεν πληρώνω». Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα εγκρίνουν, ως κόμμα εξουσίας, νέες αυξήσεις των διοδίων. Με τις υπογραφές των «σκληρών», της υποτιθέμενης «αριστερής πτέρυγας» του ΣΥΡΙΖΑ. Του Τσακαλώτου και του Σπίρτζη.
Άλλες με το πονηρό σκεπτικό, ότι με μια επιβάρυνση δέκα λεπτών, ανά διέλευση από κάθε σταθμό της Πελοποννήσου θα την καταπιούν εύκολα οι οδηγοί. Αλλά και μερικές ιδιαιτέρως άγριες. Ιδίως στην περιοχή της Μακεδονίας. Την οποία φαίνεται ότι …τιμωρούν για την απείθεια της έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών. Με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις εκείνες των σταθμών διοδίων των Μαλγάρων (που είναι δημοφιλείς στις καταλήψεις από τους αγρότες), όπου η αύξηση του κόστους φθάνει το 150% και της Τύριας, όπου το κόστος διπλασιάζεται.
Αλλά δεν είναι μόνον η αύξηση στις τιμές των διοδίων, η οποία, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο, καλύπτει όλη την Ελλάδα. Είναι και το γεγονός ότι, εκείνοι που ήθελαν τάχα να καταργήσουν τα διόδια, τώρα προσθέτουν και νέους σταθμούς διοδίων. Έτσι, από τον συνδυασμό, ακριβότερα διόδια συν περισσότεροι σταθμοί διοδίων, ένας κάτοικος της Πτολεμαΐδας που θέλει να πάει στην Καβάλα, πληρώνει πια τα διπλασία, από όσα πλήρωνε πριν ένα χρόνο. .
Αν εξ όνυχος γνωρίζεις τον λέοντα, εξίσου από τα μικρά, από τις …παρωνυχίδες, αναγνωρίζεις και τους πολιτικούς απατεώνες. Βάλτε και τα διόδια μαζί με τα άλλα «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Μοιραστείτε την είδηση