Οικολογική Κίνηση: Στη μνήμη του Δημήτρη Μεντεσίδη: «Έφυγε ένας καλός άνθρωπος και έφυγε νωρίς»

2 Min Read

Αποχαιρετίσαμε χθες για τελευταία φορά το φαρμακοποιό Δημήτρη Μεντεσίδη που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

- Advertisement -

Υπόδειγμα ευγένειας, κοσμιότητας και διακριτικότητας ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και μεράκια, που επιχειρούσε να αγγίζει το τέλειο σε ό,τι έκανε.

Υπηρέτησε τη φαρμακευτική επιστήμη ασκώντας με συνέπεια και ευσυνειδησία το επάγγελμά του και αφοσιώθηκε στην οικογένειά του προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο.

Παράλληλα έμεινε σταθερός και στις άλλες μεγάλες του «αγάπες»: την ποδηλασία, την οικολογία, τη τζαζ μουσική, τη λογοτεχνία.

Όργωνε τα βουνά και τα όρη ως ποδηλάτης μέχρι την τελευταία στιγμή, ανεβάζοντας – αθόρυβα- τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Υπήρξε σταθερός υποστηρικτής της οικολογίας και της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης (όπως άλλωστε και η σύζυγος του Έλενα Τσιόπτσια). Προτιμούσε την οικολογία της πράξης και το αποδείκνυε στην καθημερινότητά του, όντας ιδιαίτερα συνεπής έως «σχολαστικός» στις αρχές της ανακύκλωσης, του σεβασμού του δημόσιου χώρου, της μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο.

Τέλος, ήταν γνωστός λάτρης της τζαζ μουσικής, πάντα ενημερωμένος και με καλό αρχείο, καθώς και διαβασμένος ακροατής ξένων μουσικών ρευμάτων, κάτι που έδενε με την κοσμοπολίτικη κουλτούρα του.

Η αποδημία του Δημήτρη ήταν από εκείνες που λες «έφυγε άδικα» και το εννοείς με όλη τη σημασία της λέξης. Ή – για να το πούμε αλλιώς – «έφυγε ένας καλός άνθρωπος και έφυγε νωρίς», όπως σχολίασε κι ένας φίλος του χτες στην κηδεία.

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης θα καταθέσει στη μνήμη του Δημήτρη ένα συμβολικό ποσό υπερ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

14-6-2019

Μοιραστείτε την είδηση