Όλοι μαζί με μια αγκαλιά για τη μικρή Ευαγγελία, έκαναν την αγάπη – πράξη

3 Min Read

Ασφυκτικά γεμάτη η Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού

Ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, ευαισθησία, συγκίνηση και αγάπη γέμισε η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε για να στηρίξει τη μικρή Ευαγγελία, η οποία έχει ένα σπάνιο σύνδρομο στα γάγγλια του εγκεφάλου και πρέπει να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ο κόσμος είχε γεμίσει τους διαδρόμους αλλά και το φουαγιέ έξω από την αίθουσα, όπου παρακολουθούσαν την εκδήλωση μέσω τηλεόρασης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος «Μακρυγιάννης», ο σύλλογος Κρητών «Η Μεγαλόνησος» και η ομάδα εθελοντών «Δημήτριος Δαϊρούσης» και συμμετείχαν το μουσικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, η σχολή εκμάθησης ποντιακής λύρας «Κοτταρίδη», η Καλλιόπη Βέττα και ο Βαγγέλης Βέττας, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο γνωστός για την ανθρωπιά και την ευαισθησία του, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με παιδιά, Γιάννης Σερβετάς, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού με την Κοζάνη για τις Απόκριες. Η «ψυχή» όλης αυτής της προσπάθειας, ήταν για ακόμη μια φορά η Μαρία Θεοδωρίδου.

Γιάννης Σερβετάς

Πριν κατέβει από τη σκηνή ο Γιάννης Σερβετάς, «έφερε» με τη βοήθεια του τηλεφώνου τη μαμά της Ευαγγελίας, η οποία ανέφερε συγκινημένη πως όλα μοιάζουν με ένα όνειρο ή ένα παραμύθι καθώς παρά τη δύσκολη καθημερινότητα που έχουν όλοι, δεν τους πτόησε από το να δώσουν μια «αγκαλιά» στη μικρή Ευαγγελία. Στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένη, τόνισε πως «όταν αισθανόμαστε τα εμπόδια να είναι ανυπέρβλητα, σαν οικογένεια έχουμε να πούμε μόνο ότι δεν είμαστε μόνοι μας» θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους. 

Παύλος Ταγτεβερενίδης

Ο διευθυντής του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας, Παύλος Ταγτεβερενίδης ανέφερε πως με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ήθελαν να διατρανώσουν την αγάπη τους και τη συμπαράσταση τους προς τη μικρή Ευαγγελία. «Έτυχε να έχει αυτό το υπέροχο κορίτσι, αυτή την ανάγκη. Θα μπορούσε η φορά να είναι εντελώς αντίστροφη. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις 15 και 16 χρονών παιδιά να δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία τους για ένα σχεδόν συνομήλικο τους παιδί» τόνισε ο ίδιος. Τέλος, πρότεινε να κάνουν μια συναυλία «χαράς» αυτή τη φορά, όταν η μικρή Ευαγγελία γυρίσει νικήτρια. 

Η Καλλιόπη Βέττα, σημείωσε πως θέλουν να βοηθήσουν τη μικρή Ευαγγελία αλλά και την οικογένεια της να βρουν ξανά το χαμόγελο τους, στηρίζοντας τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν. «Υπάρχει ακόμα ελπίδα στην κοινωνία, ανθρωπιά και αγάπη» τόνισε η ίδια. 

Καλλιόπη Βέττα

Τέλος, διάβασε απόσπασμα από το γράμμα της μητέρας της μικρής Ευαγγελίας, το οποίο έλεγε «Καθώς το φως της νύχτας σιγά σιγά επισκιάζει τον ουρανό, κάπου εκεί ένα αστέρι φωτεινό, λάμπει και στέκει και περιμένει. Τι περιμένει; Εμάς όλους να απλώσουμε και να γίνουμε όλοι μαζί μια αγκαλιά, να ξημερώσει και να χαρίσει στο φως». 

Το αστέρι είναι η μικρή Ευαγγελία και όλοι εμείς το φως.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση