Οργιάζει η συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ

1 Min Read

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σχετικά με την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με κάποια από αυτά, η επιχείρηση βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού», ενώ στον «αέρα» εκτιμάται από το Green Tank η Πτολεμαίδα 5 που ερμηνεύει ως παραδοχή οικονομικού αδιεξόδου για τη λιγνιτική μονάδα την επιστολή του προέδρου της ΔΕΗ προς την ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού.
Από την πλευρά της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μ. Παναγιωτάκης αναφέρει πως «εκτιμήσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου «η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού» δεν έχουν καμία βασιμότητα. Η επιχείρηση είναι εύρωστη, υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων €790 εκατ. το 2019, και μετασχηματίζεται γοργά και σχεδιασμένα για τη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης και την ανταγωνιστικότητά της».
Επίσης, διαψεύδει πως η ΔΕΗ αναζητεί επειγόντως €300 εκατ. ή ότι κινδυνεύει η ασφάλεια εφοδιασμού των νησιών ή γενικότερα και επισημαίνει ότι η διοίκηση διαχειρίζεται συστηματικά και αποτελεσματικά το θέμα της ρευστότητας.
Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, το οποίο θα βρίσκεται στην επικαιρότητα τις επόμενες μέρες, με δεδομένο τον βαρύνοντα ρόλο που έχει η ΔΕΗ για την περιοχή.

Μοιραστείτε την είδηση