Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης

3 Min Read

«Δύσκολη η περίοδος» συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις

Παρουσία πλήθους κόσμου, δημάρχων της περιοχής και του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Η Αίθουσα Τέχνης ήταν κατάμεστη από κόσμο που χειροκρότησε τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το όργανο.

- Advertisement -

Στα πρώτα του λόγια ως ορκισμένος Δήμαρχος ο Γιάννης Κοκκαλιάρης ανέφερε πως θα επιχειρήσει να εισάγει ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου με επίκεντρο το «μαζί με τους πολίτες» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Είναι μεγάλη μου τιμή και ευθύνη να αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου και ευελπιστώ η εκλογή μου να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω να με βλέπετε ως έναν συμπαραστάτη και συνεργάτη σας για να κάνουμε τον Δήμο μαζί, όπως τον ονειρευόμαστε» ανέφερε ο κ. Κοκκαλιάρης.

Στη συνέχεια μίλησε για έναν Δήμο που θα είναι συμπεριληπτικός και κοντά στις ανάγκες όλων των πολιτών. «Οι επιλογές που θα πρέπει να κάνουμε θα πρέπει να είναι ρηξικέλευθες για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα. Θα δώσουμε έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών για να γίνει δίκαιη και ισότιμη, καθώς και στην ψηφιακή μετάβαση που δυστυχώς για την αυτοδιοίκηση έχει μείνει κολλημένη στο παρελθόν. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ με αφοσίωση και διαφάνεια για την ευημερία του Δήμου μας» κατέληξε στη σύντομη ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης.

Με την σειρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε πως ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του γιατί καλείται αν εφαρμόσει το νέο μοντέλο της μετάβασης. «Ο Δήμος θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης της περιοχής. Οι πόροι είναι πολλοί και το στοίχημα είναι να τους αξιοποιήσουμε με βέλτιστο τρόπο» ανέφερε ο κ. Μαλούτας και ευχήθηκε καλή συνεργασία και παραγωγική αυτοδιοικητική θητεία.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης ευχήθηκε με την σειρά του καλή επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και καλή δύναμη «γιατί ο τόπος μας πραγματικά έχει μεγάλη ανάγκη από συσπείρωση και συνεργασία για να τα βγάλει πέρα σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Το ίδιο ευχήθηκαν και οι νεοεκλεγέντες επικεφαλής των δυο ακόμη παρατάξεων Τίνα Κουζιάκη και Σταύρος Καμπουρίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση