Ώστε υπάρχουν «πουλημένοι» στην εξουσία;

3 Min Read

Όταν μιλάμε για τον Καμμένο, μόνο τις έννοιες αξιοπιστία, εγκυρότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, , δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα άξιζενα ασχολούμαι σήμερα με τις νέες πομπώδεις καταγγελίες του. Θα τις έριχνα στο ίδιο καλάθι απορριμμάτων, με τις «αποκαλύψεις» του για το ότι …μας ψεκάζουν. Εδώ όμως δεν πρόκειται για τον Καμμένο. Αλλά για το πώς λειτουργούν αυτοί που μας κυβερνούν. Και, επιπροσθέτως, πως λειτουργεί η δικαστική εξουσία.

 

- Advertisement -

Η χειρότερη μορφή συκοφαντίας είναι εκείνη του θρασύδειλου. Που δεν τολμά να πει κάτι ευθέως, εναντίον εκείνων που έχει βάλει στο στόχαστρο, αλλά αφήνει συνεχώς υπονοούμενα, ικανά να θρέψουν το κοινωνικό κουτσομπολιό. Αυτήν την τακτική επιλέγει τώρα ο διαθέτων πρωθυπουργό πιστοποιητικό ως «έντιμος», τέως υπουργός Αμύνης, για να ρίξει λάσπη σε όσους υπερψηφίζουν την συμφωνία των Πρεσπών και όσους εργάσθηκαν για την σύναψη της.

 

Μετά τα όσα είχε πει στο υπουργικό συμβούλιο για τα μυστικά κονδύλια του Κοτζιά, αλλά και το απροσδιορίστου ύψους χρήμα, που ρέει, κατ’ αυτόν, από τον Τζορτζ Σόρρος, επανέρχεται με μια υπαινικτική ανάρτηση στο «τουίτερ», κάνοντας λογοπαίγνιο με το ρήμα εισπράττω και τον τίτλο της υπό τον Κοτζιά «συνιστώσας» του ΣΥΡΙΖΑ, της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», γράφοντας το ως «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ».

 

Διερωτώμαι: Αυτοί που δείχνουν ευαισθησία, αναγορεύοντας σε σκάνδαλο, άξιο να παραπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ειδικό δικαστήριο, για 23 διορισμούς εκτάκτων, με μισθό 500 ευρώ, δηλαδή συνολική επιβάρυνση 92.000 ευρώ, πως κάνουν «γαργάρα» καταγγελίες που αναφέρονται σε χρηματισμό πολιτικών, με την επιβαρυντική περίπτωση ότι «τα πιάνουν» για να ξεπουλήσουν ένα εθνικό θέμα; Είναι ήσσονος σημασίας, για πολίτικους και δικαστές, η εξαγορά κάποιων ώστε να διαπράξουν «εθνική προδοσία»;

Μη μου πείτε ότι δεν δίνουν σημασία επειδή αυτά τα λέει ένας Καμμένος, οπότε δεν έχουν αξία. Διότι, όταν τα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός τα θεώρησε τόσον αξιόπιστα ώστε να κρατήσει τον Καμμένο και να εξωθήσει σε παραίτηση τον υπουργό Εξωτερικών και αρχιτέκτονα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτόν δηλαδή που ο Καμένος παρουσίαζε ως εξαγορασμένο, αλλά και εξαγοράζοντα, ως διαχειριστή του μαύρου χρήματος του Σόρρος και άλλων σκοτεινών χορηγών.

Ε, δεν πρέπει κάποιος να τον καλέσει, αυτόν τον εθνικό φαφλατά, που τροφοδοτεί με υλικό όλους τους συνωμοσιολόγους, να καταθέσει και επισήμως αυτά που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει;

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση