Όστις σκάπτει λάκκον, θέλει πέσει εις αυτόν

3 Min Read

Σε λίγο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που η κυβέρνηση Συριζανέλ αποφάσισε να «ποντάρει» σε εάν σκάνδαλο, ελπίζοντας να καταστήσει «υπόδικους», δυο πρώην πρωθυπουργούς (Σαμαρά και Πικραμένο), αρκετούς πρώην υπουργούς, μεταξύ των οποίων τον τωρινό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Το περίφημο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, γνωστής διεθνώς για την πρακτική με την οποία προωθεί τα παρασκευάσματα της, δηλαδή την δωροδοκία.
Η «λογική» των κυβερνώντων στηριζόταν σε έναν απλοϊκό συλλογισμό. Αφού ο κόσμος ολόκληρος κραυγάζει, οι δε έρευνες των αμερικανικών αρχών πιστοποιούν με στοιχεία, ότι η εταιρία αυτή δωροδοκεί, άρα, αν «κρεμάσουμε στα μανταλάκια» των πρωτοσέλιδων, μερικά ονόματα πολιτικών, ποιος πολίτης δεν θα αποδεχθεί ότι και αυτοί «τα έχουν πιάσει»; Μόνο που τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Από την πρώτη μέρα που οι κυβερνώντες ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία, έκανα μια απλή επισήμανση που δημοσιεύθηκε στα φύλλα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου του 2017:
Μόνο που, και στις δέκα χώρες που ως τώρα έχει γίνει έρευνα για τις άτιμες πρακτικές της εταιρίας αυτής, σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε να έχει ανάμειξη, κοινώς να «τα έχει πιάσει», να έχει «λαδωθεί» κανένας υπουργός η άλλος πολιτικός.
Κάνουν κατά σύστημα τη δουλεία τους με τους «υπηρεσιακούς παράγοντες» και ιατρούς, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων υγείας. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι την ίδια κατάληξη θα έχουμε και εδώ.
Τώρα παρακολουθούμε νέες εξελίξεις. Με έναν έως χθες «προστατευόμενο μάρτυρα» να μετατρέπεται σε κατηγορούμενο. Και με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι του ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολίτικους, για τους οποίους δηλώνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο. Και επειδή δεν ενέδωσε, τον μετατρέπουν από μαρτυρά σε κατηγορούμενο. Με απλά λόγια έχουμε μια πλήρη επιβεβαίωση ότι η απόπειρα να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι των κυβερνώντων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας «στημένης» υπόθεσης.
Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο, με συγκεκριμένους ενόχους, από τον Τσίπρα, που κορδακιζόταν στην βουλή, περί αυτού, ως τον Πολάκη που προαποφάσιζε, πριν από την δικαιοσύνη, ποιοι θα πάνε φυλακή, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.
Θα τους βγει ξινή η σκευωρία. Θα ισχύσει η ρήση της Γραφής: «Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν».

Μοιραστείτε την είδηση