Όταν οι ρόλοι αλλάζουν

1 Min Read

Αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι έρευνες που θέλουν τους δασκάλους και τους καθηγητές να πέφτουν θύματα bullying από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Από κει που πριν μερικές δεκαετίες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της τάξης, έφτασαν να φοβούνται να διασχίσουν το κατώφλι της.
Ποιος φταίει; Οι ίδιοι διατείνονται ότι φταίει ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά, αλλά και η παρεμβατική παρουσία των γονιών τους.
Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, καθώς ζούμε στην εποχή των παρά-μορφωμένων που θεωρούν εαυτούς ειδικούς και έχουν άποψη επί όλων των θεμάτων.
Από την άλλη, η παντοδύναμη παρουσία της γουγκλομηχανής ευθύνεται για το γιατί πολλοί συγχέουν τη γνώση με την επιφανειακή ενημέρωση γύρω από τα θέματα.
Η παρουσία φοβισμένων εκπαιδευτικών, προφανώς, είναι μια πολύ σοβαρή δυσλειτουργία στο σχολείο. Για να κερδηθεί ο χαμένος έλεγχος της τάξης είναι πολύ σημαντικό οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να βρουν τους τρόπους να κερδίσουν το χαμένο ενθουσιασμό των παιδιών. Είναι ουσιώδες για όλη την κοινωνία που χρειάζεται στιβαρούς θεσμούς και η εκπαίδευση είναι ο βασικότερος.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση