«Παγώνει» η ΔΙΑΔΥΜΑ την επιβολή του τέλους ταφής

1 Min Read

Περιμένει διευκρινίσεις από το Υπουργείο

Δεν εγκρίθηκε, τελικά, από την πρόσφατη γενική συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ η επιβολή του τέλους ταφής για τις ποσότητες ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων. Το τέλος, που ορίζεται σε είκοσι ευρώ ανά τόνο, ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 και υπόχρεοι καταβολής του είναι οι φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Η τακτική γενική συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ το Σεπτέμβριο του 2021 είχε ήδη αποφασίσει να μην ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό για να μη βαρύνει την εισφορά των δήμων και επανήλθε στο θέμα μετά από εγκύκλιο του υπουργού περιβάλλοντος για αναμόρφωση του προϋπολογισμού και της τιμολογιακής πολιτικής για το 2022.

Και πάλι, όμως, καθώς εγείρονται σειρά ζητημάτων με βασικό ότι παραμένει ασαφής ο τρόπος υπολογισμού, η γενική συνέλευση μετά από εισήγηση-πρόταση του προέδρου δεν ενέκρινε την τροποποίηση, τονίζοντας ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος αναμένοντας τις απαιτούμενες διευκρινίσεις από το Υπουργείο, και όταν διευκρινιστεί πλήρως το θέμα ο φορέας θα λάβει σχετική απόφαση σε δεύτερο χρόνο.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση