Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ανοιχτές Δράσεις – Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ακαδ. Έτους 2016-17

3 Min Read

Μετά από τρεις επιτυχημένες ακαδημαϊκές χρονιές, ξεκινά ο τέταρτος κύκλος του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανοιχτές Δράσεις-Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας» της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και το Επιμελητήριο Κοζάνης, που σκοπό έχει την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ανάμεσα στο φοιτητικό – νεανικό, αλλά και μη, πληθυσμό του δήμου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση φοιτητών, αλλά και άλλων νέων και δημιουργικών ανθρώπων σε θέματα που συνδέονται με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν τα βασικά εφόδια για τη δημιουργία, την οργάνωση και τη διαχείριση μιας επιχείρησης, δίνοντας  έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και επίλυση προβλημάτων.  Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα καταστρώσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας (business plan).

Πέραν των καθηγητών – εισηγητών που  έχουν εξειδίκευση και διδακτική εμπειρία στη θεωρία επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, χρηματοοικονομικής, μάρκετινγκ, επιχειρηματικής στρατηγικής και δημιουργίας επιχειρήσεων, έχει αναπτυχθεί και ένα δίκτυο μεντόρων, επιχειρηματιών, που συμβάλουν στην καθοδήγηση σε πρακτικά θέματα επιχειρηματικότητας και θέματα της αγοράς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται επίσης ομιλίες στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας για να μεταφέρουν πολύτιμες εμπειρίες και βιώματα των ανθρώπων της αγοράς στους νέους και υποσχόμενους επιχειρηματίες. Η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα γίνει τόσο από τους διδάσκοντες όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες με εμπειρία στην αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων και επενδυτικών γενικά προτάσεων.

Οι βασικές ενότητες του εργαστηρίου για τους φοιτητές και τους νέους υποσχόμενους επιχειρηματίες είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία. οι Μορφές Χρηματοδότησης, η Αξιολόγηση επένδυσης, το Μάρκετινγκ, οι Πωλήσεις, η Τιμολογιακή Πολιτική και τέλος η Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου και ο Καμβάς Επιχειρηματικού Μοντέλου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, 5-8 απόγευμα, στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, στην Σιαλβέρα και Μπακόλα. Τα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 και είναι εντελώς δωρεάν  για τους φοιτητές/φοιτήτριες όπως και για τους νέους και τις νέες της περιοχής μας. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και πληροφόρησης με τους διδάσκοντες.

Προσδοκούμε στην ενεργή συμμετοχή των νέων επίδοξων επιχειρηματικών της ευρύτερης περιοχής. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν όλη τη σειρά των 10 συναντήσεων και ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό σχέδιο τους θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MATER Lab)

Τηλ.: 24610-56660, 4

Email: [email protected], [email protected]

Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Τηλ.: 24610-56250, 3, 4

Email: [email protected] , [email protected]

 

Οι Αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στον παρακάτω σύνδεσμο: http://dasta.uowm.gr/aitisi_epixeirimatikotita/

 

Με Εκτίμηση,

Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος και Δρ. Ελπίδα Σαμαρά

Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MATER Lab) και

Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Παν. Δυτικής Μακεδονίας

 

Μοιραστείτε την είδηση