Το 50%+1 των μαθημάτων τους θα πρέπει να έχουν περάσει όσοι μένουν στις εστίες λέει απόφαση της Συγκλήτου

2 Min Read

Διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των φοιτητών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την απόφαση της Συγκλήτου να μην επιτρέψει να αιτούνται για διαμονή στην εστία του Πανεπιστημίου όσοι φοιτητές δεν έχουν περάσει το 50% + 1 των μαθημάτων του κάθε εξαμήνου έως και το χειμερινό εξάμηνο φοίτησης κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου των μηχανολόγων μηχανικών Νίκος Μενύχτας, ανέφερε πως η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Πανεπιστήμιο για το θέμα δεν ανέφερε τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφήνει 15 πρωτοετείς φοιτητές εκτός εστιών. «Οι φοιτητές αυτοί καλούνται να αδειάσουν τα δωμάτιά τους και να φύγουν μετά την εξεταστική του Ιουνίου» ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο η πράξη αυτή της διοίκησης, έχει ως αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό των φοιτητών στο να διακόψουν τις σπουδές τους ή να νοικιάσουν χώρο στην πόλη.

Ο Σπύρος Σιδέρης, διευθυντής φοιτητικής μέριμνας και ακαδημαϊκών θεμάτων τόνισε πως πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό κριτήριο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί κάθε αίτημα χωριστά από τη Σύγκλητο για τους πρωτοετείς. Σε ερώτηση για δωμάτια που μένουν κλειστά λόγω υγρασίας, ο κ. Σιδέρης ανέφερε ότι προγραμματίζονται εργασίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη συνέχεια οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Νίκο Σαριαννίδη και μετά από την παρέμβαση των εκλεγμένων στα Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων, μίλησαν τηλεφωνικά και με τον Πρύτανη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη Σύγκλητο παρουσία των φοιτητών.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση