Παρουσιάστηκε στο Δρέπανο το εκπαιδευτικό παραμύθι “Ο παθός μαθός”

2 Min Read

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο Κοζάνης η παρουσίαση του εκπαιδευτικού παραμυθιού «Ο παθός μαθός» της συγγραφέως Παρθένας Τσοκτουρίδου στις 11.00 π.μ. στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου.

Η συγγραφέας δήλωσε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου και διατύπωσε την έκπληξή της για το ότι κρατεί καλά η ποντιακή παράδοση στο Δρέπανο Κοζάνης εφόσον τραγουδήθηκαν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τη νεολαία της Κοινότητας κατά την ώρα της βιβλιοπαρουσίασης.

- Advertisement -

Συνεχάρη την νεαρή Ιωάννα Στεφανίδου, η οποία την προλόγισε με το βιογραφικό της, όπως επίσης και τον λυράρη Κωστή Γεωργιάδη, ο οποίος έπαιξε πολύ εξαιρετική λύρα, καθώς και τον εξαίσιο τραγουδοποιό Γιάννη Σαπανίδη που συνόδεψε με πανέμορφα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Η συγγραφέας επαίνεσε την προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου να διατηρήσει την ποντιακή παράδοση μέσω της ποντιακή της διαλέκτου και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περικλή Σαντετσίδη για την όλη φιλότιμη δραστηριότητά του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης αμέσως μετά την πρότασή της.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην βιβλιοπαρουσίαση και ευχήθηκε στους νέους να είναι πλέον αυτοί οι μελλοντικοί συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης.

Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη βιβλιοπαρουσίαση του εν λόγω παραμυθιού  που πραγματοποιήθηκε μέσα στον μήνα Οκτώβριο και σημείωσε επιτυχία όπως και στην Άρδασσα Εορδαίας και στην Πτολεμαϊδα.

Μοιραστείτε την είδηση