Παρουσίαση του βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού : Πέλεκα από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας από την Δημόσια Βιβλιοθήκη  η παρουσίαση του βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού Πέλεκα –Όψεις πολιτισμού, δρώμενα και ακούσματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Είναι ένα βιβλίο που ζωντανεύει τη μνήμη με δρώμενα από την καθημερινή ζωή του χωριού, όπως τα βίωσε η ίδια και όπως τα κατέγραψε ακούγοντας τα από την γιαγιά της , τη μητέρα της και τους συγχωριανούς της , αλλά και με τραγούδια που λέγονται σε καθοριστικές στιγμές της ζωής και άφθονο φωτογραφικό υλικό.

- Advertisement -

Η συγγραφέας με αυτό το πόνημά διασώζει και προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά του αγαπημένου γενέθλιου τόπου της, ενός τόπου με ον οποίο την ενώνουν ακατάλυτοι δεσμοί αίματος και συναισθημάτων.

Για το βιβλίο μίλησαν :

Δημήτρης Κωστόπουλος, επίτιμος Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης, Λογοτέχνης, Πρόεδρος Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Κοινοτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ελευθέριος Τζιόλας, Ποιητής, Χημικός Μηχανικός ,Εκδότης του Περιοδικού “Δίαυλος”,      π. Υφυπουργός.

Θεοδώρα Λειψιστινού, Φιλόλογος – συγγραφέας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος – συγγραφέας Στελίνα Μαργαριτίδου.

Στο δημοτικό τραγούδι μάγεψε το κοινό με την μελωδική και μοναδική φωνή της η Αθηνά Κατσανεβάκη, Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας- Δημοτικό Τραγούδι ΕΕΠ, Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

Μοιραστείτε την είδηση