Παρουσιάστηκε στην Κοζάνη το βιβλίο του Νίκου Στέφου “Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι”

1 Min Read

To βιβλίου του Νίκου Στέφου “Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι” παρουσιάστηκε την Τρίτη στο γεμάτο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμoύ. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ενώ τοποθετήθηκαν ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Σερρών Κώστας Καραμανλής και ο συγγραφές του βιβλίου Νίκος Στέφος.

Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει τις άγνωστες πλευρές της Σύνοδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για το θέμα της Μακεδονίας, τα παρασκήνια, τις μυστικές συναντήσεις, τις μάχες των πρωταγωνιστών και τα ντοκουμέντα που όχι μόνο αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε στο Βουκουρέστι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά εξηγούν και όλα όσα επακολούθησαν.

Όπως τόνισε ο συγγραφέας, μετά από ενάμιση χρόνο που κράτησε η έρευνα «για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος. Πως ο Καραμανλής δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για αυτή την πατριωτική του στάση, για αυτό το εθνικό του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι. Και πως, πάνω από όλα, αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε…»

Μοιραστείτε την είδηση