Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» στο Νομό Κοζάνης

3 Min Read

Στο ξενοδοχείο «Έλενα», παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα, από την Αντιπρόεδρο της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη», κα Σοφία Σακοράφα, οι υποψήφιοι του κόμματος στο Νομό Κοζάνης.

Ξεκινώντας την ομιλία της η κα. Σακοράφα αναφέρθηκε στη πρώτη φορά που το Μέρα25 ζήτησε τη ψήφο του λαού της Κοζάνης το 2019, ώστε, όπως τόνισε, να αποτελέσει τη φωνή των πολιτών στο κοινοβούλιο. «Πραγματικά είμαι υπερήφανη, διότι θεωρώ ότι με τη στάση μας, τη παρουσία μας και τη δουλειά που κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν προδώσαμε στο ελάχιστο αυτά που σας υποσχεθήκαμε το 2019», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε το κόμμα του Μέρα25 «στο δρόμο» ώστε να διεκδικήσουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους, για να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνουν αλλιώς. Η κα. Σακοράφα τόνισε ότι σαν Μέρα25, τη βουλευτική έδρα που κατέλαβαν, την «έδωσαν» σε αυτούς τους αγώνες και μέσα στη Βουλή για να αναδείξουν τα προβλήματα της κοινωνίας. «Βέβαια και μέσα στη Βουλή υπήρξαμε πραγματικά η μόνη αντιπολιτευτική φωνή απέναντι σε όλες τις μνημονιακές φωνές, της Ν.Δ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ», είπε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα «κυβερνητικά κόμματα», όπως τα χαρακτήρισε, τη Ν.Δ., τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, λέγοντας ότι το μόνο που τους διαφοροποιούσε πολιτικά ήταν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν στο να καταθέσουν προτάσεις, οι οποίες εκφραζόντουσαν μέσα από τα ολιγαρχικά συστήματα, τα οποία τους στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η κα. Σακοράφα ανέφερε πως παρότι ήταν το μικρότερο κόμμα, καθότι ήταν το έκτο κόμμα στη Βουλή, κατέθεσε τις περισσότερες προτάσεις νόμου που αφορούσαν καίρια προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και έδιναν λύσεις σε αυτά. «Οι λύσεις αυτές ήταν εφικτές και υλοποιήσιμες μέσα σε αυτό το σκληρό πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε και εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποια αλλαγή», συμπλήρωσε.

Έπειτα αναφέρθηκε στη προσπάθεια του κόμματος να δημιουργηθεί μια παλλαϊκή συστράτευση για να αλλάξουν τα πράγματα. Σε αυτό το κάλεσμα, σύμφωνα με την ίδια, ανταποκρίθηκαν κομματικοί συνδυασμοί, συλλογικότητες, αλλά και απλοί πολίτες. «Αυτό το μπορούν τα πράγματα να είναι αλλιώς δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι ένα πρόγραμμα των 100 ημερών που δίνει μια ανάσα στους πολίτες και μια ελπίδα στη νεολαία» είπε η κα. Σακοράφα.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε ότι δεν χωράνε άλλα παιχνίδια και ο πολίτης πρέπει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές με πολιτική συνείδηση και να ψηφίσει όχι μόνο με το προσωπικό του συμφέρον, αλλά το γενικότερο συμφέρον και καλό.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι είναι:

  • Αθανασιάδης Νικόλαος, Εργάτης
  • Λιάκος Πολυδεύκης, Πολιτικός Μηχανικός
  • Λότσιος Βασίλης, Μελισσοκόμος – Αγρότης
  • Μάνου-Γιολδάση Αγγελική, Ιδιωτική Υπάλληλος
  • Μιχαλόπουλος Θωμάς, Οικοδόμος
  • Μπεγλερίδου Σταυρούλα, Ιδιωτική Υπάλληλος

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση