ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κοζάνης: Ανεπαρκείς οι κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

2 Min Read

Είναι γεγονός πως, η  κυβέρνηση παραμένει θεατής της ακρίβειας, δεν πραγματοποιεί ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά, ενώ αφήνει χωρίς το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Η αθροιστική επιβάρυνση των Ελλήνων καταναλωτών είναι τεράστια, καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κινείται αυξητικά εδώ και 27 συνεχόμενους μήνες. Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη (Από Ιανουάριο έως Αύγουστο 2023) 

- Advertisement -
Εικόνα που περιέχει κείμενο, αριθμός, στιγμιότυπο οθόνης, γραμματοσειρά

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και την προστασία του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών συνολικά, αποτελούν τη μόνη ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της κρίσης

Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι οι εξής

  • Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και την πρόνοια να παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή τα βρεφικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα και οι πάνες.
  • Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας. 
  • Στήριξη-και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές και η αισχροκέρδεια στην αγορά.
  • Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια, με ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.
  • Δημιουργία κοινωνικής κατοικίας-ενίσχυση της φοιτητικής στέγης.
  • Προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.
Μοιραστείτε την είδηση