Περί της ταμπακιέρας

1 Min Read

Το πιο εύκολο πράγμα, τελικά, στον κόσμο είναι να μη μιλάς γι’ αυτά που πρέπει και να σκορπάς φαιά ουσία για όλα τα υπόλοιπα. Φτάνει ένα ποστάρισμα, μια ανάρτηση προσβλητική, σκληρή ή πικάντικη για να ξεχαστούν όλα τα σοβαρά και να συζητιούνται τα ήσσονος.
Όπως για παράδειγμα συνέβη προχθές με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα που αποφάσισε να την “πέσει” στο Διονύση Σαββόπουλο, γιατί αυτός θέλει να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.
Ξαφνικά, οι πάντες πιάστηκαν από την ανάρτηση αυτή και δημιουργήθηκαν πανεύκολα τα στρατόπεδα των Σαββοπουλικών και των Ακριτικών για να υπερασπιστούν τη μία ή την άλλη πλευρά.
Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος για να μην συζητιέται πουθενά η ουσία και να μην αναδεικνύεται η ένδεια των πολιτικών προσώπων και κυρίως των πολιτικών τους, αλλά να μένουμε σταθερά συντονισμένα στα ασήμαντα και ανόητα.
Αναρτήσεις, όπως αυτή, εξυπηρετούν ακριβώς που δήθεν θέλουν να καυτηριάσουν. Και για το λόγο αυτό η μεγαλύτερη εκδίκηση για τους συντάκτες τους είναι να μείνουν ασχολίαστες.

Μοιραστείτε την είδηση