Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η μελέτη αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης

2 Min Read

https://www.youtube.com/watch?v=bf0bCvuU7LQ&authuser=0

Την σύμβαση: «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης», υπέγραψε την Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση της μελέτης του αναδασμού των αγροκτημάτων των συγκεκριμένων κοινοτήτων, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της Συγγραφής Υποχρεώσεων, για την εκπόνηση μελετών Αναδασμών του Νόμου Ν674/77.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 987.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σε δηλώσεις του, ο ανάδοχος, τόνισε ότι ο αναδασμός θα γίνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο να τελειώσουν πολύ σύντομα οι διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να πάρουν γρήγορα τα χωράφια τους.
«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού αποτυπωθούν όλες οι ενστάσεις των κατοίκων, να προχωρήσουμε στην κατανομή των αγροκτημάτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στην κατασκευή του αρδευτικού δικτύου που αφορά το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, με συνέπεια την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και αποδοτικότητας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.
Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα, βάζοντας τάξη στην αταξία, διότι αυτή η χώρα δεν πρέπει να πορεύεται χωρίς δασικούς χάρτες, χωρίς αναδασμούς και οι κάτοικοι να μην ξέρουν την περιουσία τους και πώς να παράγουν από αυτήν προστιθέμενη αξία» συμπληρώνοντας «κλείνοντας τον κύκλο των αναδασμών μαζί με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν στρατηγικό σχεδιασμό που θα απαντάει στις ανάγκες και θα δίνει προοπτική και στην παραγωγή, για να μπορέσουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι της υπαίθρου να κεφαλαιοποιούν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους στο χωράφι».

Μοιραστείτε την είδηση