Αγώνας δρόμου για τη Σχολή Πυροσβεστών- Το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του δήλωσε ο Περιφερειάρχης

straboy
από straboy
4 Min Read
Το θέμα της τροποποίησης του προϋπολογισμού για τις εργασίες που απαιτούνται για την Σχολή Πυροσβεστικής που θα λειτουργήσει εντός του επόμενου ακαδημαϊκού έτους στην Πτολεμαίδα, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο νέος προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.787.300 ευρώ και όπως εξήγησε ο διευθυντής τεχνικών έργων της ΠΕ Κοζάνης Κώστας Γρίβας είναι ο ακριβής μετά τις μετρήσεις, αφού ο πρώτος ήταν ενδεικτικός (αρχικό ποσό 1.437.300,00).
Να σημειωθεί ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΑΠ 2012-2016 με τίτλο «Σχολή Πυροσβεστών και Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας».
«Δόθηκε μεγάλη μάχη και τα καταφέραμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια σχολή, η οποία ήδη έχει μεγάλη ζήτηση στα μηχανογραφικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί, παραπέμποντας ωστόσο σε μεταγενέστερη στιγμή τις πλήρεις εξηγήσεις, σε πολλά που έχουν ακουστεί.
Οι επιτύχοντες της σχολής, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, θα έρθουν στην Πτολεμαίδα τον Ιανουάριο αφού υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Όπως τονίστηκε απο  πλευράς της περιφερειακής αρχής υπάρχει η βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, εσωτερικά, μέχρι τον Γενάρη και τα εξωτερικά θα συνεχίζονται παράλληλα με τη λειτουργία της σχολής. «Η σχολή πυροσβεστών και το κέντρο πολιτικής προστασίας θα λειτουργήσουν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και αφού προσδιορίστηκε με ακρίβεια το κόστος και εκτιμάται ότι ο πύργος ασκήσεως και το αμαξοστάσιο θα είναι χρονοβόρα διαδικασία, απαιτείται επιτάχυνση των διαδικασιών», είπε ο κ. Καρυπίδης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς τις τεχνικές υπηρεσίες.
Απο την πλευρά της αντιπολίτευσης ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και ότι στις 30 Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία θα υπάρξει έλεγχος για την ετοιμότητα των εγκαταστάσεων θα είναι όλα έτοιμα ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος της καταγγελίας της σύμβασης.
Τόσο η Γ. Ζεμπιλιάδου, όσο και ο ο Γ. Κιοσσές εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πορεία των εργασιών και τη δυνατότητα των υπηρεσιών να προλάβουν τις ημερομηνίες και ζήτησαν την εγρήγορση.
Ο Περιφερειάρχης απο την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα καταγγελίας της σύμβασης την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν πρόκειται να κάνω ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός». Τελικά, υπήρξε ομόφωνη απόφαση τροποποίησης του προϋπολογισμού.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στη 16η συνεδρίαση του συμβουλίου, ενώ πριν τρεις μέρες είχε προηγηθεί δια περιφοράς απόφαση.
Το συμβούλιο συνέχισε με τη 17η συνεδρίαση που όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία ενόψει καλοκαιρινών διακοπών με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Γρεβενιώτη αθλητή του στίβου Μίλτου Τεντόγλου  για απαραίτητα έξοδα συμμετοχής του ίδιου και του προπονητή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την απονομή τιμητικής διάκρισης των αθλητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη Ολυμπιάδα.
Όπως τονίστηκε απο τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Κωτσίδη που πρωτοστατεί στις σχετικές πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες  θα υπάρξει ειδική εκδήλωση τιμής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην Π.Ε. Κοζάνης. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ζήτησε να παρθεί πρωτοβουλία και να ενημερωθούν οι αρμόδιοι για τη χρηματοδότηση του αθλητή, ώστε τελικώς να τον συνοδεύσει στην Ολυμπιάδα ο  προπονητής του.
Μοιραστείτε την είδηση