Δυναμικές αντιδράσεις προετοιμάζουν οι φορείς για την ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο- Μεγάλη συζήτηση στο Περιφερειακό

straboy
από straboy
1 Min Read

Το θέμα της ΔΕΗ συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην ένταξη της Επιχείρησης στο υπερταμείο.

Την εισήγηση για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ελισάβετ Παναγιωτίδου, σε συνέχεια απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που έθεσε το θέμα προ ημερησίας διάταξης, για τη λήψη απόφασης που θα επιβεβαιώνει ότι, τα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά, δεν πωλούνται ούτε εκποιούνται.

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο για «νερά και ενέργεια που είναι αδιαπραγμάτευτα», ενώ ο Γ. Δακής μίλησε για τραγωδία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι των συνδικάτων εργαζομένων στη ΔΕΗ ζήτησαν συλλαλητήρια και μεγάλες κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την εκχώρηση του 34% της ΔΕΗ στο υπερταμείο. Σκληρή ήταν η κριτική και στους βουλευτές με εκφράσεις όπως «να πάνε σπίτι τους αν δεν μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Λίγο πριν την έναρξη του περιφερειακού  σημειώθηκε μάλιστα φραστική αντιπαράθεση μεταξυ των συνδικαλιστών και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης.

Μοιραστείτε την είδηση