Περικλής Αλειφέρης: Στην Γεωργία Ζεμπιλιάδου δεν βρήκα κάτι να στηρίξω αλλά κάτι να πιστέψω

6 Min Read

Συνέντευξη στον «Χ» του υποψήφιου με τον συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

«Οι πολιτικοί απαντούν στο γιατί και οι τεχνοκράτες στο πως». Με αυτή τη φράση ο Περικλής Αλειφέρης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, περιγράφει στον «Χ» το μείγμα των ανθρώπων και της φιλοσοφίας του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» αυτών των εκλογών. Στη συνέντευξή του τονίζει την υπευθυνότητα και την επίγνωση του να συμμετέχεις σε εκλογική διαδικασία και ειδικά στην αυτοδιοίκηση «γιατί χρειάζεται να υπάρχει πλάνο και ξεκάθαρο όραμα και ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την Δυτική Μακεδονία για να προχωρήσουμε» τονίζει.

Ο κ. Αλειφέρης ήταν πάντα ενεργός στην πολιτική σκηνή της περιοχής. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος πριν λίγα χρόνια. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 επιχείρησε να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο για τον δήμο Κοζάνης με φρέσκα πρόσωπα και πρωτότυπες προτάσεις που δεν ευδοκίμησε για διάφορους λόγους. «Αυτή τη φορά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πραγματικά οι δυσκολότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της λόγω της μετάβασης σε μια μετά λιγνίτη εποχή, η διεκδίκηση των χρηματοδοτικών πακέτων και η σωστή αξιοποίηση των πόρων, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και να μην μπει η Δυτική Μακεδονία σε νέες περιπέτειες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φιλοσοφία του είναι να μπορέσουν οι πολιτικοί να «αφυπνίσουν» τους πολίτες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν πράγματα για την περιοχή που ζουν. «Η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή είναι μια απαισιοδοξία. Οι πολίτες βλέπει τα πράγματα να γίνονται χειρότερα και στην ζωή του και στην επιχειρηματικότητα και στην εργασία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί για να μπορέσεις να κάνεις αλλαγές, πρέπει ο κόσμος να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθειά σου και για να βάλει πλάτη πρέπει να καταλάβει το πρόγραμμά σου. Άρα πρέπει να εμπνεύσουμε τον κόσμο ως άνθρωποι που συμμετέχουμε στα κοινά και να γίνει κοινωνός των αλλαγών για να μπορέσει στην πράξη ο πολίτης να αποτελέσει το βασικό κίνητρο της επιχειρούμενης αλλαγής» εξηγεί ο κ. Αλειφέρης.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», επιθυμεί να περάσει στους πολίτες της περιοχής ότι στη Δυτική Μακεδονία μπορούν να γίνουν πράγματα και η κοινωνία καλύτερη. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η περιφέρεια είναι ένα σύνολο από πόλεις και χωριά, στα οποία ζουν οι κάτοικοι άρα αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ζουν καλά και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, να έχουν εργασία, να έχουν μεροκάματα, να έχουν σχολείο για τα παιδιά με υποδομές σύγχρονες. Γι’΄ αυτό και το πρόγραμμα μας βασίζεται σε άξονες που θα πατήσουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη» εξηγεί ο ίδιος.

Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα και με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που θα είναι συνεχώς «ανοιχτό» για να μπορούν οι επιχειρήσεις να εντάσσονται όταν το έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα, στις προτάσεις του συνδυασμού, είναι και η δημιουργία ενός προγράμματος εγγυοδοσίας προκειμένου οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα να μπορούν να «σταθούν στα πόδια τους». Στον δεύτερο άξονα, εντάσσονται οι διεκδικήσεις και το «ξεπάγωμα» μελετών και έργων που έχουν να κάνουν με τον σιδηρόδρομο και τον δρόμο Νίκη – Λάρισα. «Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε με σοβαρότητα τις ψηφιακές υποδομές, να μιλήσουμε για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα αλλάξει όλο το εργασιακό τοπίο την επόμενη 10ετια και να αναπτύξουμε ένα μοντέλο στον τομέα της αγροδιατροφής που τα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας να έχουν δική τους ετικέτα και η υπεραξία να μείνει στους παραγωγούς» προσθέτει. Τέταρτος και τελευταίος άξονας του προγράμματος του συνδυασμού είναι η υγεία, με άρτια λειτουργία των πέντε νοσοκομείων της περιφέρειας, με προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

«Όλα αυτά χρειάζονται και πολιτικό και τεχνοκράτη για να γίνουν. Ο συνδυασμός μας έχει επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία έχει και τεχνοκρατική επάρκεια και πολιτική και το έχει δείξει εδώ και εννέα χρόνια που είναι η μοναδική που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων που μπορούν να αναλάβουν ρόλους την επόμενη μέρα. Κι εγώ από την μεριά μου μπορώ να βοηθήσω στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού γιατί όλοι είμαστε μια ομάδα με κοινό στόχο να αναβαθμιστεί η Δυτική Μακεδονία» αναφέρει ο κ. Αλειφέρης.

Τέλος, αναφέρει πως πιστεύει στο πρόγραμμα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και στην ατζέντα της. «Στο πρόσωπο της Γεωργίας δεν βρήκα κάτι να στηρίξω αλλά κάτι να πιστέψω και η ατζέντα της ταιριάζει με αυτό που πιστεύω και θέλω να γίνει στην περιοχή την επόμενη μέρα» καταλήγει ο κ. Αλειφέρης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση