«Πέταξε» η τιμή του ψωμιού – Στο 1.30 η φραντζόλα από χθες σε φούρνους της Κοζάνης

1 Min Read

Ανέβηκε για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβρη του 2021 η τιμή του ψωμιού σε αρκετούς φούρνους της Κοζάνης, όπως και σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές που πήγαν στους φούρνους χθες το πρωί για να αγοράσουν μια φρατζόλα, χρειάστηκε να το πληρώνουν παραπάνω, μια αύξηση που όπως τονίζουν οι αρτοποιοί γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να καλυφθούν οι υπέρογκες αυξήσεις και όχι για να βγει κέρδος.

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Οι αρτοποιοί παραλαμβάνουν αλεύρι με νέους τιμοκαταλόγους, με αυξήσεις 40%. Η τιμή του σιταριού έχει ανέβει κατά 25% μέσα σε ένα μήνα και περίπου 70% μέσα σε ένα χρόνο. Παράλληλα, οι ελλείψεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Οι καταναλωτές σε κάθε περίπτωση είναι οι ζημιωμένοι. Άλλοι κατανοούν και άλλοι διαμαρτύρονται.

Μοιραστείτε την είδηση