Πιλοτικό πρόγραμμα ανταλλαγής ιστοριών μεταξύ βιβλιοθηκών

2 Min Read


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας, ξεκινά ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κι οι ιστορίες μας ταξιδεύουν…» που αφορά την επικοινωνία της με απομακρυσμένες βιβλιοθήκες της χώρας μας.

Οι βιβλιοθήκες ως κοινωνιολογικοί χώροι μπορούν να λειτουργήσουν ως πεδία δημιουργικής δράσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων, ομάδων, φορέων και ρόλων.
Οι στόχοι της συγκεκριμένης φιλαναγνωστικής δράσης αφορούν το μοντέλο επικοινωνίας:
• αλληλεπίδρασης μεταξύ των αναγνωστών και των βιβλιοθηκονόμων
• αλληλεπίδρασης της βιβλιοθήκης με την κοινότητα των αναγνωστών
• αλληλεπίδρασης των βιβλιοθηκών.

- Advertisement -

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”
Με αφορμή το βιβλίο: «Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν» του Β. Ηλιόπουλου, τα παιδιά θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.
Τέλος, οι δύο συνεργαζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο τους ανθρώπους τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας – Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου
Με αφορμή το βιβλίο: «Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν» του Β. Ηλιόπουλου ξεκινά μία συνεργασία παράλληλων εργαστηρίων δημιουργικής γραφής. Τα εργαστήρια θα γίνονται διαδικτυακά κάθε Τετάρτη 5.00μ.μ.-6.30μ.μ.
Οι δύο ομάδες θα δουλεύουν παράλληλα με αφορμή πάντα ένα διαφορετικό βιβλίο του Β.Ηλιόπουλου.
Την διδακτική ευθύνη θα έχει η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας, Σοφία Καλμανίδου (Βιβλιοθηκονόμος, Νηπιαγωγός, τελειόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας).
Το παραγόμενο υλικό θα επικοινωνηθεί με την μορφή που η κάθε ομάδα αποφασίσει.
Τέλος, οι δύο συνεργαζόμενες ομάδες, θα παρουσιάσουν με δημιουργικό τρόπο τους ανθρώπους τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της.

Μοιραστείτε την είδηση