Πιστέψατε τον Καψώχα αυτός ξέρει

3 Min Read

Η γελοιότητα των κυβερνητικών παπαγάλων, ιδίως των διορισμένων στην ΕΡΤ, το πιο …βορειοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο επί ευρωπαϊκού εδάφους, δεν έχει όριο. 

Ο νέος πρόεδρος του Euroworking Group, ο Ολλανδός  Χανς Φάιλμπριφ, που αντικατέστησε τον απελθόντα Τόμας Βίζερ, (αυτόν που μας εξήγησε πόσο ακριβά πληρώνουμε οι Έλληνες πολίτες τη …μαθητεία περί το κυβερνάν, του πρώτου εξαμήνου του 2015)  έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπου, όταν ρωτήθηκε για το τι θα ακολουθήσει το τέλος τους προγράμματος, τον Αύγουστο, αν δηλαδή θα έχουμε μια «κανονική έξοδο» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει κάποιο καθεστώς εποπτείας, έδωσε μια απάντηση που δεν άρεσε στο Μαξίμου. 

Είπε δηλαδή ο άνθρωπος το λογικώς αυτονόητο: Ότι η χώρα θα εισέλθει σε «περίοδο ενισχυμένης εποπτείας. Ιδίως αν υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος: «Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πως προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής εποπτείας και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος». Και συμπλήρωσε πως «τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στον σωστό δρόμο».

Και πως απάντησε η κυβερνητική προπαγάνδα; Αμολώντας έναν διορισμένο στην ΕΡΤ, ονόματι Καψώχα, να ωρύεται, από την κρατική τηλοψία, όπου κυριαρχεί πνεύμα Κιμ Γιόνγκ Ουν, ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος τα λέει αυτά επειδή είναι … «γερμανοτσολιάς».

Τώρα αν βλέπετε τον συγκεκριμένο «γερμανοτσολιά» σε χαμογελαστά φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον δικό μας αντιστασιακό Ευκλείδη Τσακαλώτο, μην τα πάρετε στα σοβαρά. Ίσως έχουν βγει από την …μονταζιέρα της οδού Πειραιώς. Είναι ποτέ δυνατόν ο Τσακαλώτος να έχει αγαστή συνεργασία με τον Ολλανδό γερμανοτσολιά, και να ανταλλάσουν χαμομηλάκια, εν αγνοία του συντρόφου Καψώχα;

Για άλλη μια φορά ουλάνε παραμυθία στον ελληνικό λαό. Περί δήθεν «καθαρής εξόδου» και δήθεν «τέλος στις επιτροπείες». Παραμυθία που δεν αμφιβάλω ότι κάποια θα τα χωνέψουν όπως χώνεψαν και τα προηγούμενα. Όπως π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν και τώρα, με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών γίνεται πολύ πιο ακριβότερος.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση