Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις- Λευτέρης Ιωαννίδης: Στην Κίνηση συναντιόμαστε άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, με ένα κοινό όραμα για το μέλλον

5 Min Read

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Κίνησης έδωσαν εντυπωσιακό παρών , σηματοδοτώντας την έναρξη της τελικής ευθείας προς τις εκλογές του Μαίου.
Ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση, στη σύντομη ομιλία του κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν σημείωσε πως «η Δημοτική Κίνηση δημιουργήθηκε το 2010 από ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές. Ανθρώπους που είχαν όμως κάτι κοινό: Τη βούληση να γίνει ο Δήμος Κοζάνης ένας σύγχρονος χώρος δημοκρατίας, αλληλεγγύης, προόδου και δημιουργίας. Και την βαθιά πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί!»
Ο Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κοζάνης τα τελευταία χρόνια μέσω της σκληρής δουλειάς αλλά και της εδραίωσης μιας νέας νοοτροπίας και κουλτούρας στη διοίκηση.
« Ως Δημοτική Αρχή υπηρετήσαμε τις δημοκρατικές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Υπερασπιστήκαμε την αξιοκρατία και την ισονομία, κόντρα στα πελατειακά δίκτυα. Ήμασταν και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι των συλλογικών και συμμετοχικών διαδικασιών. Γιατί μόνο αυτές οι διαδικασίες οδηγούν σε στοχευμένες αποφάσεις! Γιατί θέλουμε την κοινωνία «συμμέτοχο» σε ό,τι κάνουμε! Προτεραιότητά μας, ήταν και είναι η οικονομική διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Και εργαστήκαμε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Δουλέψαμε για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, ώστε να κάνουμε τον Δήμο καλύτερο. Κάναμε καθοριστικά βήματα για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Δώσαμε βαρύτητα στον τομέα του πολιτισμού. Διαμορφώσαμε μία στοχευμένη πολιτιστική πολιτική.
Με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, δουλέψαμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας με πρωτοβουλίες για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο Δίκαιης Μετάβασης στην επόμενη ημέρα. Είμαστε ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θέσαμε και δρομολογήσαμε το θέμα της Δίκαιης μετάβασης! Εργαστήκαμε σταθερά και μεθοδικά για τη διαμόρφωση ενός νέου συλλογικού οράματος.
Πετύχαμε την προσέλκυση επενδύσεων. Ενισχύσαμε την εξωστρέφεια και τον μητροπολιτικό ρόλο της Κοζάνης. Βάλαμε προτεραιότητες. Για μια Κοζάνη σύγχρονη και ανοιχτή, που διεκδικεί και κερδίζει το ρόλο που της αξίζει. Και, βέβαια, -θα μου επιτρέψετε να πω με υπερηφάνεια- ότι εισαγάγαμε ένα νέο πολιτικό ύφος με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα»!
Σχεδιάζοντας το αύριο
Σχεδιάζουμε για τον τόπο μας ένα αύριο με προοπτική. Ένα αύριο για όλους. Ένα αύριο ΜΕ όλους εσάς!
 Με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό να μετατρέπεται σε βιοκλιματικό πάρκο και χώρο αναψυχής,
 το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων να παραδίδεται στην κοινωνία και τις ανάγκες της,
 με περισσότερο πράσινο στις βιομηχανικές περιοχές,
 με πρωτοβουλίες αναβίωσης του ΞΕΝΙΑ,
 με επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης,
 με ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής,
 με ουσιαστική αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς,
 με καλύτερη ποιότητα ζωής στη κυκλοφορία της πόλης
 με μέριμνα για τις τοπικές κοινότητες
 με στοχευμένες δράσεις και συνέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προετοιμασία της Δίκαιης Μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
 με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσω της αξιοποίησης της ΒΙΠΕ που δρομολογήσαμε
 με την αξιοποίηση των υποδομών μας, στο μοντέλο της προσέλκυσης της επένδυσης στο αεροδρόμιο
 με την εξαγωγή του πολιτιστικού προϊόντος μας
 με την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας

Και κατέληξε τονίζοντας:
Στον αγώνα που ξεκινήσαμε, εργαστήκαμε από την αρχή με μια νέα, αλλιώτικη αντίληψη. Με ευθύ και καθαρό λόγο. Χωρίς μεγάλα λόγια, λαϊκίστικες κορώνες, ανέφικτες προτάσεις και εξωπραγματικές διακηρύξεις. Ακολουθώντας το δρόμο της ευθύνης και του ρεαλισμού, σταθήκαμε απέναντι σε κάθε τι που ήθελε να μας κρατήσει στο παρελθόν. Με εντιμότητα, σεμνότητα και εργατικότητα δώσαμε εαυτόν και ψυχή όλα αυτά τα χρόνια.
Φίλες και φίλοι, η δύναμη ενός τόπου, είναι η δύναμη των ανθρώπων του! Από εσάς αντλούμε δύναμη. Με τη δική σας βούληση θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και θα δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζουμε! Βάλαμε τα θεμέλια για να χτίσουμε το μέλλον.
Πιστεύοντας βαθιά ότι η Κοζάνη ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Γι’ αυτό εργαζόμαστε. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε. Και ζητάμε ξανά την εντολή των πολιτών για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Στον αγώνα αυτό σας θέλουμε δίπλα μας. Μαζί μας! Για έναν Δήμο ισχυρό! Για έναν Δήμο που κοιτάζει μπροστά! Για έναν Δήμο που τίποτα δε θα μπορεί να τον γυρίσει πίσω!

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση