Ποιος θα κλάψει για την χήρα του;

3 Min Read

Το πένθος για τον άδικο χαμό του 34χρονου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ήταν φυσικό να φθάσει ως τις κορυφές της πολιτικής μας ιεραρχίας. Δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Όλοι έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις. Πάλι καλά που μεταξύ αυτών δεν ήταν και ο Κατρούγκαλος. Διότι αν εμφανιζόταν και αυτός να συλλυπείται την οικογένεια του αδικοχαμένου, θα ήταν μια πρόκληση απέναντι στην τριαντάχρονη χήρα, με τα δυο ανήλικα παιδιά, έξη και οκτώ ετών.

Και τούτο διότι, με τον νόμο Κατρουγκάλου, η άτυχη γυναίκα που έμεινε χήρα σε τόσο μικρή ηλικία, δεν έχει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αν μάλιστα δεν είχε και τα μικρά παιδιά, θα έπαιρνε μια μειωμένη σύνταξη μόνο για τρία χρόνια. Τώρα, εφόσον το πιο μικρό παιδί της είναι 6 ετών, και ο νομός προβλέπει να συνταξιοδοτείται ως το 24ο έτος της ηλικίας του, υπό την προϋπόθεση ότι σπουδάζει, το εμφανιζόμενο ως βαρυπενθόν ελληνικό κράτος θα της παρέχει σύνταξη για 18 χρόνια. Δηλαδή ως τα 48 της. Και μετά ταύτα μηδέν.

- Advertisement -

«Παράπλευρες» τραγωδίες από στοχευμένες αδικίες. Τις όποιες επέβαλε, συμμορφούμενη προς τις πιο ανάλγητες αξιώσεις των δανειστών, μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή». Που αυτοδιαφημίζεται για την «κοινωνική ευαισθησία» της. Αλλά και για τις όποιες δεν έχω διαβάσει καμία δήλωση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεσμεύεται ρητώς να τις καταργήσει. Ότι θα πει κάποιο ηρωικό όχι στους δανειστές. Διαμηνύοντας ότι οι Έλληνες έχουμε μάθει να τιμούμε την Μητέρα. Πολύ δε περισσότερο όταν εκείνη χάνει το στήριγμα της ζωής της.

Για την ώρα, η μόνη «δέσμευση» που υπάρχει, προέρχεται από τα χείλη της διαδόχου του Κατρούγκαλου, της Έφης Αχτσίογλου. Η οποία μας υπόσχεται ότι από τον Αύγουστο, όταν θα είναι παχιές οι μύγες, και υποτίθεται θα βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά θα μπαίνουμε σε ειδική επιτήρηση, θα εισηγηθεί κάποιες «διορθώσεις αδικιών» του νόμου Κατρούγκαλου.

Υποθέτω ότι, επειδή θα είναι μεγάλη πρόκληση να ισχύσει κατά γράμμα αυτός ο νομός για την χήρα του αδικοχαμένου πιλότου, μια υπόθεση που προκάλεσε πανελληνιά συγκίνηση, κάποια ειδική διάταξη, ως «τροπολογία», θα έλθει προς ψήφιση, ώστε να έχει πλήρη συνταξιοδοτική κάλυψη. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ντροπή για το γεγονός ότι χιλιάδες χήρες μένουν και θα μένουν ακάλυπτες ως τα 67 τους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση