Πολιτική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Κοζάνη

8 Min Read

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από τη Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Τίνα Κουζιάκη και Κώστας Τριανταφυλλίδης ενώ παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Φωτεινή Δημαράκη, Μανώλης Θεοδωρίδης και Σταύρος Μωυσιάδης.

Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Στη κεντρική ομιλία της η Λουίζα Ράζου, αναφέρθηκε στη προσπάθεια που κάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουν την ψήφο του κόσμου για να αναδειχτούν ακόμα μία φορά νικητές και στο ΚΚΕ που, όπως είπε, είναι το μόνο κόμμα που λέει και έχει αποδείξει ότι το εννοεί ότι δεν πρόκειται να βάλει πλάτη σε «αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια» και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι του λαού, κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές. «Αυτός είναι ένας ακόμα βασικός λόγος για να επιλέξει ο λαός μαζικά, αποφασιστικά, προσπερνώντας ψεύτικα διλήμματα, να βγάλει από την κάλπη πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ. Μία δύναμη που θα γυρίσει στον ίδιο, θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα φοβίσει αυτούς που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν ξανά έχοντας ήδη ράψει το αντιλαϊκό στενό κοστούμι για να φορέσουν στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στην νεολαία», είπε.

- Advertisement -

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα για την επόμενη μέρα των εκλογών και τι καλούνται όλα τα κόμματα να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προαπαιτούμενα των μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα νέα προαπαιτούμενα που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης. «Στο λογαριασμό πρέπει να υπολογίσετε και πάνω από 350 που είναι έτοιμοι- επεξεργασμένοι και περιλαμβάνονται στο σχέδιο σταθερότητας που έχει ήδη σταλεί στις Βρυξέλλες και αφορά την περίοδο μέχρι το 2027 και περιμένουν την επόμενη κυβέρνηση για να τα υλοποιήσει», συμπλήρωσε.

Επίσης ονόμασε οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν βγει «από χέρι αντιλαϊκή» διότι τα παραπάνω προαπαιτούμενα αποτελούν στη πράξη τον κορμό των προγραμματικών δηλώσεων όλων των κομμάτων. «Η ΝΔ ζητάει μία νέα τετραετία για να ξεδιπλώσει αυτό το πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια αλλά υλοποιώντας το ίδιο πρόγραμμα, έχοντας τον ίδιο στόχο και οι δύο: Να κερδηθεί η επενδυτική βαθμίδα, να εξασφαλιστεί η σταθερότητα σε συνθήκες δημοσιονομικής εξισορρόπησης», τόνισε η κα. Ράζου.

«Το παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ειδικότερα, είναι εμβληματικό και επιβεβαιώνει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις», αναφερόμενη στις υποστελεχωμένες δομές υγείας, το κλάδο της γούνας με την τεράστια ανεργία και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις τόσο στη περιοχή, όσο και πανελλαδικά. Ενώ έγινε ειδική μνεία και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου. «Στη Δυτική Μακεδονία και στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης πιο ειδικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένα αναπτυξιακό σχέδιο που να οδηγεί στην ευημερία των κατοίκων και των κερδών των επιχειρηματιών, ταυτόχρονα. Άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε καμία άλλη περιφέρεια της χώρας, ούτε συνολικά πανελλαδικά, ούτε πουθενά στον καπιταλιστικό κόσμο» τόνισε. Επίσης στάθηκε και στα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, την μετεγκατάσταση της Ακρινής, καθώς και στο ζήτημα της γέφυρας των Σερβίων.

Κλείνοντας, ανέφερε πως όλοι όσοι σκέφτονται να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ θα πρέπει να είναι σίγουροι γιατί «την Δευτέρα η ψήφος τους θα είναι ΚΚΕ, δεν θα μεταλλαχτεί σε κάτι άλλο». Τέλος είπε ότι το ΚΚΕ θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών. «Την Δευτέρα, όταν τα άλλα κόμματα θα παζαρεύουν για την σύνθεση των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επεξεργάζονται τα νέα εκβιαστικά διλήμματα για την επόμενη πιθανά εκλογική αναμέτρηση, το ποσοστό του ΚΚΕ θα είναι η έκπληξη που θα τους χαλάει την αντιλαϊκή αριθμητική. Το ποσοστό του ΚΚΕ θα είναι το μέγεθος που θα τους ταράξει» σημείωσε.

Τίνα Κουζιάκη – Υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ

Στο χαιρετισμό της η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε το λαό της Κοζάνης να ενισχύσει το ΚΚΕ στις κάλπες. Στάθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης κατηγορώντας όλα τα κόμματα που συνυπέγραψαν και συνετέλεσαν στο έγκλημα, όπως δήλωσε, που γέμισε τον τόπο ανεργία, μαύρες σχέσεις εργασίας και ενεργειακή φτώχεια και κάλεσε να στηριχθεί το ΚΚΕ που «τσαλάκωσε το αφήγημα του μονόδρομου της απολιγνιτοποίησης, που οργάνωσε αγωνιστικά το λαό για να μπουν εμπόδια στο έγκλημα, που ανοίγει το δρόμο για να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ». Επίσης, εν μέσω άλλων, μίλησε και για το ζήτημα της υγείας, λέγοντας ότι το ΚΚΕ ήταν αυτό που κράτησε όρθιο το λαό στη περίοδο της πανδημίας και πάλεψε μέσα και έξω από το νοσοκομείο της Κοζάνης για τους υγειονομικούς και για την υγεία ως κοινωνικό αγαθό. 

Κώστας Τριανταφυλλίδης – Υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ανοίγοντας την δική του ομιλία στάθηκε στο γεγονός ότι το ΚΚΕ με τη στάση του, τους αγώνες του και τη συνέπειά του τολμάει, κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια και ζητάει να συμπορευθεί μαζί του κάθε εργαζόμενος, κάθε συνταξιούχος, κάθε νέος και νέα. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να πάρει παράδειγμα από τους φοιτητές που έβγαλαν πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και να ενισχύσει τη φωνή του με το ΚΚΕ. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν τι θα μπορούσε να έχει κάνει το ΚΚΕ αν είχε περισσότερους βουλευτές, που θα μπορούσαν να βρεθούν σε περισσότερους χώρους δουλειάς και γειτονιές, μπροστά στα εργατικά λαϊκά προβλήματα, όπως συνέβη με τους 15 βουλευτές του ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι είναι σίγουρο είναι πως κανένας δεν θα μετανιώσει ποτέ για την ψήφο του στο ΚΚΕ, που εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται πάντα μπροστά στον αγώνα. «Το ΚΚΕ κατέθεσε πάνω από 45 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τον τόπο μας, για το νοσοκομείο της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να μη συγκαλυφθούν εργοδοτικά εγκλήματα στα εργοστάσια της ΔΕΗ, για να παρθούν πίσω άδικες απολύσεις και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους εργαζόμενοι, για να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τους φυσικούς κινδύνους», είπε κλείνοντας.

 

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση