Μεγάλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

straboy
από straboy
2 Min Read

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας, προχωρούν στη διοργάνωση μεγάλης εκπαιδευτικής άσκησης στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο της πόλης Κοζάνης. Σημαντικό στοιχείο είναι, πως στα σχολεία αυτά σύμφωνα με τον κ. Κάτανα, φοιτούν και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τα οποία θα συμμετέχουν στην άσκηση.

« Η άσκηση θα περιλαμβανει ένα εικονικό σενάριο με σεισμό, το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικό. Φέτος, σε σχέση με την περσινή άσκηση στο Ρωμανέλη, θελήσαμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Η άσκηση επιλέχθηκε να γίνει σε χώρο που φιλοξενούνται μαθητές γενικής και ειδικής αγωγής με παράλληλη στήριξη και ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.

- Advertisement -

Θελήσαμε, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και σεβόμενοι την ποικιλομορφία των αναγκών όλων των εκπαιδευομένων, να συμπεριλάβουμε και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ένταξης τους. Τώρα που τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση μιλούν για συνεκπαίδευση και συμπερίληψη, σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και η Πολιτική Προστασία, δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι και να μη λάβουν μέριμνα και για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης ακολουθώντας παράλληλη στήριξη ή παρακολουθώντας Τμήμα ένταξης» δήλωσε ο κ. Κάτανας.

Η άσκηση προγραμματίζεται για τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Μοιραστείτε την είδηση