Πως είδε την λίμνη Πολυφύτου και την περιοχή ο Mr. Kurt και η οικογένειά του

3 Min Read

Ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη με αυτοκινούμενο

Μια μικρή στάση στην λίμνη Πολυφύτου έκανε η οικογένεια του Mr. Kurt, ενός γνωστού instagramer και περιηγητή, ο οποίος ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με το αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του. Το φετινό καλοκαίρι επέλεξε να το περάσει στα τουρκικά παράλια και μετά από μια στάση στην Κωνσταντινούπολη ήρθε στην Ελλάδα απολαμβάνοντας τις ελληνικές παραλίες. Μετά την Καβάλα και την Χαλκιδική, επέλεξε να διανυκτερεύσει στην λίμνη Πολυφύτου πριν τη συνέχεια του ταξιδιού του προς Αλβανία.

Ο Mr. Kurt είναι Αυστριακός και μοιράζεται με το κοινό του τις εμπειρίες του από τα ταξίδια του. Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του (www.mrkurt.net) ή το Instagram του (mr.kurt.on.tour) θα… ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη όλες τις εποχές του χρόνου. Συντροφιά του η οικογένειά του και το σκυλάκι τους Milou.

Στη σύντομη στάση του στην λίμνη Πολυφύτου ο Mr. Kurt ανέβασε στο Instagram δέκα φωτογραφίες από την περιοχή και στην περιγραφή τους αναφέρει:

«Ένα διάλλειμα στο μικρό μας ταξιδάκι. Μετά τα πάρτι και την διασκέδαση στην Χαλκιδική, συνεχίζουμε για Αλβανία αλλά η απόσταση μέχρι τα σύνορα μας φάνηκε μεγάλη. Επειδή κανείς δεν μας κυνηγάει, κινηθήκαμε από επαρχιακό δρόμο με αυξημένη κίνηση μέχρι την Θεσσαλονίκη και από εκεί στον αυτοκινητόδρομο (Εγνατία Οδός) με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Στο αριστερό μας χέρι είχαμε τον Όλυμπο τον οποίο δεν διακρίναμε καθαρά λόγω της θολής ατμόσφαιρας από την υψηλή θερμοκρασία (haze). Χαιρετήσαμε τον Δία και τους υπόλοιπους θεούς και για το βράδυ βρήκαμε ένα πολύ όμορφο σημείο να διανυκτερεύσουμε στην φύση.

Είμαστε στην λίμνη Πολυφύτου κοντά στην Κοζάνη. Πρόκειται για μια μεγάλη τεχνητή λίμνη με ένα από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Ελλάδας. Παρκάραμε δίπλα σε ένα μικρό λιμανάκι με εξαιρετική θέα της λίμνης. Ρωτήσαμε το μπαρ που βρίσκεται εδώ και το ευγενικό προσωπικό μας έδωσε το ΟΚ.

Πάνω από την λίμνη περνά μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Ελλάδας, η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Επειδή αύριο δεν θα περάσουμε από εκεί, ίσως θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή εξερεύνηση να και έχει 38 βαθμούς θερμοκρασία.

Τα σύκα που μαζέψαμε στον δρόμο ήταν εξαιρετικά. Ήπιαμε και μερικές παγωμένες μπύρες από το μπαρ. Στην υγεία μας!

Ελπίζουμε όσο περνά η ώρα να δροσίσει λίγο για να κοιμηθούμε. Περιμένουμε να δύσει ο ήλιος πάνω από την λίμνη. Η Milou έγινε φίλη με ένα αδέσποτο που βρήκε εδώ, το οποίο και χάρηκε πολύ με το φαγητό που του δώσαμε.

Αύριο συνεχίζουμε για Αλβανία.»

Όσοι θέλουν να… ταξιδέψουν με τον Mr. Kurt μπορούν να τον ακολουθήσουν στο Instagram και να δουν τις ομορφιές της Ευρώπης.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση