Προς χρηματοδότηση η μελέτη για το σωτήριο έργο του δρόμου Βελβεντό- Καταφύγι

2 Min Read

Στη θέση «Μπιτζινίσιος»

Την χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου Βελβεντού – Καταφυγίου στην θέση «Μπιτζινίσιος» που είναι κλειστός εδώ και μήνες λόγω των κατολισθήσεων, ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια. Η κ. Δαδαμόγια εισηγήθηκε πρόταση, η οποία προβλέπει ότι η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από κρατικούς πόρους και συγκεκριμένα την πρόσκληση Π86-16 του ΥΠ.ΕΣ.

- Advertisement -

Η πρόταση έχει τίτλο «συντήρηση και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι» και για την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών θα απαιτηθούν και άλλα 300.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να προέλθουν από την συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Ε.Α.Π (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης) 2017-2021.

Ο Δήμος Βελβεντού, πιέζει και «φωνάζει» εδώ και μήνες για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελεί «γεφύρι της Άρτας». Οι κατολισθήσεις στο σημείο είναι έντονες και σε βαθμό που καταστρέφουν οποιαδήποτε παρέμβαση έχει γίνει κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα να υπάρχει αποκλεισμός του Καταφυγίου από το συγκεκριμένο σημείο και η εναλλακτική διαδρομή να είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Η μελέτη  είναι συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, «σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κοζάνης και το Δήμο Βελβεντού δρομολογούνται ενέργειες και για την περαιτέρω διασύνδεση της ΤΚ Καταφυγίου με την ΤΚ Ελατοχωρίου, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό οδικές υποδομές τουρισμού αλλά και εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων».

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση