Αντιπροσωπεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στη Θεσσαλονίκη

3 Min Read

Αντιπροσωπεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας & Κοζάνης δώσανε το παρόν στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη κάνοντας σαφή την απόλυτη αντίθεση μας, στο ψηφισθέν τμήμα του νομοσχεδίου.

Το κείμενο που συνέταξε επιτροπή των Συντονιστικών Επιτροπών, διάβασε από το βήμα εκπροσωπώντας και τις τέσσερις Ο.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο πρώην Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης κύριος Χάρης Κάτανας.

- Advertisement -

«Η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια αγαθά και όχι προϊόντα προς πώληση».

Έπειτα από την καθολική ψήφιση από την Κοινοβουλευτική μας ομάδα, την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου, του πολυνομοσχεδίου που μεταφέρει το εναπομείναν ποσοστό της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (που μέχρι πρότινος ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο) στο νέο υπερταμείο.

Αρχικά ως Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνης και ενεργοί πολίτες, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας, στη συγκεκριμένη εξέλιξη και καθιστούμε σαφές, ότι θα αγωνιστούμε για την πλήρη ανατροπή των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται πλέον, στην ενέργεια και τα νερά.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου συναντηθήκαμε στην Πτολεμαΐδα, οι Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Και έπειτα από πεντάωρη συνεδρίαση αποφασίσαμε:

Δεν επιτρέπουμε την πώληση έστω και μίας μετοχής της ΔΕΗ Α.Ε. (είτε από το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είτε από το 34% του υπερταμείου).

Τα νερά και η ενέργεια είναι αγαθά και όχι προϊόντα προς πώληση.

Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι τα επόμενα 99 χρόνια δεν θα πουληθούν οι εταιρείες που μεταφέρθηκαν στο νέο ταμείο.

Δόθηκε η ευκαιρία σε εκπροσώπους του σάπιο, παλιού πολιτικού συστήματος, να εκφραστούν και να ισχυριστούν ότι ταυτιζόμαστε πλέον με τις δικές τους απόψεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ελληνικός λαός, επέλεξε να τους στείλει σπίτι τους, και να μην τους επιτρέψει να διαχειριστούν τις ζωές τους.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, εμείς στη Δυτική Μακεδονία και δη στην Κοζάνη, δεν θα επιτρέπουμε την πολιτική αυτοκτονία του κινήματος στο οποίο πιστέψαμε και αγαπήσαμε, δεν επιτρέπουμε επίσης, ούτε την καταπάτηση της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, αλλά ούτε και των κόκκινων γραμμών που θέσαμε ως αναγκαίο καλό.

ΑΠΟ ΤΙΣ Ο.Ε.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση