Προσλήψεις εντός του 2023 στη Δημοτική Αστυνομία

2 Min Read

Δυο διαγωνισμοί αναμένεται να έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου για συνολικά 1.964 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

To αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

- Advertisement -

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο είναι και το καθεστώς της μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που θα προκηρυχθούν.

Αμέσως μετά και μέχρι τις Αρχές Δεκεμβρίου θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Εγκύκλιος που θα ενημερώνει τους Δήμους για τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν στη Δημοτική Αστυνομία.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εντός του 2023 θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες και νέο ρόλο για τους αστυνομικούς, με στόχο να βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης και αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του συγκεκριμένου σώματος. Στη συνέχεια, θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και θα ακολουθήσει η κατάθεση του στη Βουλή που εκτιμάται ότι θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ήδη ορισμένοι δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της δημοτικής Αστυνομίας και αφορούν τις προσλήψεις του 2023. Ωστόσο οι δήμοι σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία. Η ηγεσία πάντως του υπουργείου Εσωτερικών είναι πεπεισμένη για τον ρόλο, την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο να συμβάλει στο «νοικοκύρεμα» των πόλεων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ επιθυμεί η Δημοτική Αστυνομία να αποκτήσει σαφείς αρμοδιότητες που θα αποβλέπουν στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε την είδηση