Ψηφίστε μας για να σας σώσουμε

1 Min Read

Πληθώρα κομμάτων και υποψηφίων και σε αυτές τις εκλογές. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες και οι θέσεις των κομμάτων για το μετά. Οι ίδιες κοινότυπες ουτοπικές υποσχέσεις. Ψηφίστε μας πρώτα και μετά θα σας σώσουμε.

Απαντήσεις για το μετά, ωστόσο, δεν έχει κανείς. Περισσεύει αντίθετα ο λαϊκισμός και οι μισές αλήθειες. Επίσης, όπως συμβαίνει σε κάθε δύσκολη συγκυρία, ανεβαίνουν σημαντικά τα ποσοστά αυτών που εκφράζουν τα άκρα και επενδύουν στο φόβο.

- Advertisement -

Ο κόσμος θέλει να βρει κάπου να πατήσει, αλλά το πρόβλημα είναι μην πέσει πάνω στη μπανανόφλουδα. Τη μπανανόφλουδα της ακρότητας, του ρατσισμού, της αοριστίας και της βλακείας.

Δεν φτάνει αυτή τη φορά να ψηφίσουμε το διπλανό μας  που είναι καλό παιδί, νέος/α ή αναπαράγει με επιτυχία τα κλισεδάκια των περασμένων δεκαετιών. Φτάνουν οι παλαιοκομματικής φιλοσοφίας επισκέψεις  υποψηφίων που θυμίζουν περιοδεύοντα θίασο και φέρνουν σε αμηχανία τόσο τους ίδιους τους υποψηφίους, όσο και αυτούς που επισκέπτονται.

Λίγα πράγματα και σταράτα θέλουν να ακούσουν οι πολίτες. Μονοκόμματα και χωρίς πολλές τσιριτσάντζουλες. Οι ελιγμοί και οι κωλοτούμπες, οι επανεκκινήσεις, οι αλλαγές, τα νέα ξεκινήματα και τα εύκολα συνθήματα δεν έχουν εδώ θέση. Ας προσέξουμε, λοιπόν, τις μπανανόφλουδες γιατί είναι πολλές και γλιστράνε επικίνδυνα.

Μοιραστείτε την είδηση