Ροντέο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για «white dragon» και Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

2 Min Read

Χωρίς να ήταν αρχικά στα θέματα συζήτησης, οι εξελίξεις γύρω από το έργο «white dragon» του πράσινου υδρογόνου  κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που έγινε σε πάρα πολύ υψηλούς τόνους και οδήγησε και στην αποχώρηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ξεκινώντας την αρχική του τοποθέτηση του έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για τη Δυτική Μακεδονία καθώς μετά και την έγκριση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης περισσότερα από 2,5δις ευρώ θα έρθουν τα επόμενα χρόνια στη Δυτική Μακεδονία ενώ για το πράσινο υδρογόνο ανέφερε πως εγκρίθηκαν 2 έργα ύψους 800εκ. ευρώ και το «white dragon» θα εξεταστεί σε επόμενη φάση.

- Advertisement -

Ακολούθησε σκληρή κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης, τόσο για την μη αποδοχή του «white dragon» στα IPCEI όσο και συνολικά για το πρόγραμμα μετάβασης.

Σε όλα αυτά αντέδρασε σε πολύ έντονο ύφος ο Περιφερειάρχης ο οποίος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατηγορώντας  την αντιπολίτευση για χαιρεκακία για την «υποτιθέμενη» απόρριψη όπως είπε του «white dragon», για μιζέρια, κροκοδείλια δάκρυα

«Είναι μέρα χαράς για ότι και να λέτε καθώς για πρώτη φορά έρχονται τόσα χρήματα στη Δυτική Μακεδονία» ανέφερε.

Η συζήτηση έκλεισε με την αποχώρηση του Θόδωρου Καρυπίδη μετά από λεκτική αψιμαχία με τον Περιφερειάρχη.

Περισσότερα σε λίγο

Μοιραστείτε την είδηση