Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Εορδαίας

2 Min Read

Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας εκδήλωση , προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σχολεία της Εορδαίας.
Υποδεχόμενος τους Καθηγητές και τους Δασκάλους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέρθηκε στους στόχους της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε στα Σχολειά μας , για να καλλιεργήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης και να αυξήσουμε τα υλικά τα οποία θα διαχωρίζονται στην Πηγή τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους , όσο και για να μειώσουμε το κόστος επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο έχει διπλασιαστεί και θα πρέπει ως Δήμος να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη δαπάνη .
Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε την ιδέα να διοργανώσουμε ένα Διαγωνισμό στα Σχολεία μας , ένα Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης , το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , με την απονομή των επάθλων στα διακριθέντα Σχολεία του Δήμου μας» .
Την πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας χαιρέτησε η Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ , η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε την είδηση