Σε 24ωρο διαγωνισμό “αντοχής” το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Στο διαγωνισμό ΙΕΕE XTREME θα συμμετέχει φέτος η ομάδα ΙΕΕΕ SB του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα με περισσότερους συμμετέχοντες απο πέρσι.
Πρόκειται για ένα φοιτητικό διαγωνισμό προγραμματισμού που διαρκεί 24 ώρες και γίνεται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.
“Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε έναν αγώνα αντοχής και όποιος μείνει μέχρι το τέλος κερδίζει” λέει ο Γιώργος Δήμας, πρόεδρος της ομάδας
“Τα προβλήματα είναι αλγοριθμικά, τεστάρουν ουσιαστικά τον τρόπο σκέψης μας” συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Μόδης, αντιπρόεδρος της ομάδας. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, είτε είναι μέλη, είτε όχι της ομάδας, ενώ είναι η 10η φορά που γίνεται ο διαγωνισμός.
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 3 το ξημέρωμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου. Περισσότεροι απο 60 φοιτητές θα συμμετέχουν και θα βάλουν τα δυνατά τους, για να λύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.
Όσο για το τι αποκομίζουν, το σημαντικότερο είναι η εμπειρία, όπως λένε οι φοιτητές. “Το βραβείο είναι δώρα των χορηγών του event. Επίσης, δωρεάν συμμετοχή σε συνέδρια. Σε πιο τοπικό επίπεδο οι φοιτητές θα έχουν στη διάθεση τους ένα ηλεκτρονικό πακέτο δώρων, αλλά κυρίως εμπειρία και γνωριμίες” όπως λένε χαρακτηριστικά οι φοιτητές.
Στόχος η ομάδα, που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το 2010, να συγκεντρώσει πόντους και να διακριθεί.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση