Σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη την Παρασκευή η Επίτροπος Συνοχής Ελίζα Φερέιρα

2 Min Read

Επίσκεψη σε έργα που συμβάλλουν στην πολιτική συνοχής

Την λιγνιτική περιοχή της Μεγαλόπολης, την Πάτρα και την Τρίπολη επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Επίτροπος Συνοχής Ελίζα Φερέιρα στο πλαίσιο της παρακολούθησης της υλοποίησης της πολιτικής συνοχής. Η Επίτροπος θα βρίσκεται στην χώρα για τρεις μέρες και θα έχει σειρά συναντήσεων και με στελέχη της Κυβέρνησης.

Σήμερα Πέμπτη θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πολιτικής συνοχής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα μεταβεί στην Πάτρα, όπου θα επισκεφτεί το τεχνολογικό πάρκο, όπου στεγάζονται ορισμένα καινοτόμα έργα που υποστηρίζονται από την πολιτική συνοχής. Σε αυτά συγκαταλέγεται ο ερευνητικός κόμβος που φιλοξενεί το έργο RECOMLABS για τον εφοδιασμό του κατασκευαστικού κλάδου με προϊόντα βασισμένα στη νανοτεχνολογία. Μετά την επίσκεψη θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Αύριο Παρασκευή, η κ. Φερέιρα θα επισκεφθεί το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση από τα ταμεία της πολιτικής συνοχής. Στη συνέχεια θα μιλήσει στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης. Αργότερα θα ταξιδέψει στη Μεγαλόπολη για να δει το σχέδιο για την περιοχή από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Η Επίτροπος θα επισκεφθεί τα ορυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης και θα συναντηθεί με εργαζομένους των ορυχείων. Το βράδυ της Παρασκευής, η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα ολοκληρώσει την ημέρα μεταβαίνοντας στην Τρίπολη, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Το Σάββατο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με 25 μαθητές και μαθήτριες από τοπικά σχολεία, με τους οποίους θα συζητήσει τι κάνει η ΕΕ για να στηρίξει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών και για την καταπολέμηση του brain drain.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση