Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό και για την εργατική πρωτομαγιά στην Κοζάνη

5 Min Read

Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό αλλά για τηνΕργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ, χωρίς πάντως μεγάλη συμμετοχή.

Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στην Εργατική Πρωτομαγιά 2016 

- Advertisement -

Συναδέλφισσες-φοι

 

Η φετινή πρωτομαγιά προσδιορίζει πλήρως και με κάθε σημασία την ημέρα εξέγερσης των εργατών. Μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας, άγριας επίθεσης στους εργαζόμενους και συστηματικής φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, αυτό το σαββατοκύριακο η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς των προθύμων με την ευλύγιστη μέση, ξεθεμέλιωσε και το υποτυπώδες δίχτυ ασφαλιστικού που απέμεινε από τα κοράκια του διεθνούς κεφαλαίου με επικεφαλής τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

 

Το παρά φύσιν πολιτικό ζεύγος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με απίστευτη προθυμία έσπευσε να πατήσει πάνω στις κόκκινες γραμμές που χάραξε μόνο του και αφού τις έβαψε ροζ, ικανοποίησε πλήρως τις ακόρεστες ορέξεις των τοκογλύφων – δανειστών.

 

Λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, ληστεύουν τη ζωή μας οι κύριοι με το μαντηλάκι στο πέτο και το ανοιχτό πουκάμισο. Ίδιοι κι απαράλλακτοι με τους προηγούμενους, γαντζώθηκαν στην εξουσία και κλείστηκαν στους γυάλινους πύργους του Μεγάρου Μαξίμου μέσα στον φανταστικό κόσμο που επινόησαν.

 

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας της «πρώτης φοράς αριστεράς», μιλώντας στην παραπαίουσα κοινοβουλευτική του ομάδα μας ανακοίνωσε ότι «αποτελεί ριζοσπαστική μεταρρύθμιση το νέο ασφαλιστικό». Αυτό για το οποίο νιώθει υπερήφανος ο κ. Κατρούγκαλος!

 

Νιώθουν υπερήφανοι και ριζοσπάστες για το έκτρωμα που μας επιβάλουν:

 

 1. Μειώσεις από 5%-30% για τις νέες συντάξεις
 2. 60% αναπλήρωση (στην καλύτερη περίπτωση) για 40 χρόνια δουλειάς
 3. Κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών από τους αρχικλέφταρους αυτού του τόπου, το ίδιο το κράτος με την κυβέρνησή του
 4. Επανυπολογισμό των υπαρχουσών συντάξεων με στόχο τη μείωσή τους
 5. Ατμοποίηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους
 6. Εξαΰλωση των συντάξεων αναπηρίας και πέταγμα στον Καιάδα των αναπήρων αυτού του τόπου
 7. Εξαφάνιση των συντάξεων χηρείας
 8. Εξάτμιση των επικουρικών συντάξεων
 9. Τρομακτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών
 10. Ληστρική επιδρομή στο πενιχρό εισόδημα νέων επιστημόνων που εργάζονται με μπλοκάκι.
 11. Εκτίναξη του κόστους παραγωγής του αγροτικού τομέα και εξωπέταγμα των αγροτών από τη γη τους, με στόχο τη επαναφορά των κολίγων στην ύπαιθρο και την παράδοσή της στα χέρια μεγαλοτσιφλικάδων των βόρειων χωρών
 12. Μείωση του αφορολογήτου μέχρι μηδενισμό του και αύξηση της φορολογίας, ώστε να ζούμε πλέον σε συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β’  παγκοσμίου πολέμου.

 

Το παρεάκι της δήθεν κυβέρνησης που εξαπάτησε συστηματικά τον ελληνικό λαό, για άλλη μια φορά μας οδηγεί ως πρόβατα επί σφαγή στα αρπακτικά των βορειοευρωπαίων, ανίκανο να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις τύχες της Ελλάδας.

 

Τη στιγμή που τα πάντα γύρω μας αποσταθεροποιούνται, οι κύριοι Τσίπρας – Καμμένος διαλύουν και τον κοινωνικό ιστό ανοίγοντας τις κερκόπορτες της πατρίδας μας.

 

Μοναδικό μέσο για να αντισταθούμε σε αυτή τη ληστεία, είναι ο αγώνας μας.

 

Συναδέλφισες, φοι,

 

Δεν πρέπει να λιγοψυχήσουμε, δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά στις εξελίξεις που ετοιμάζουν άλλοι για λογαριασμό μας, δεν πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στην εσωστρέφειά μας.

 

Όλοι μαζί, οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας, στους γονείς μας, να σηκώσουμε τη γροθιά ψηλά και να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για την ανατροπή αυτής της επίθεσης που στοχεύει να μας υποδουλώσει και να μας μετατρέψει σε σκλάβους γαλέρας!

 

Οι προδότες του λαού πρέπει να τεθούν στο περιθώριο και κάθε επόμενος να καταλάβει ότι δεν εκλέγεται για να εξαπατά το λαό, αλλά να υπηρετεί τα συμφέροντά του και να εξασφαλίζει το μέλλον του.

 

Φτάνει πια η κοροϊδία κ. Τσίπρα!

 

Ντροπή σας!

 

Συναδέλφισες, φοι,

 

Αυτή η πρωτομαγιά σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής εργατικών αγώνων για μια καλύτερη κοινωνία.

 

Με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα, διεκδικούμε όλα εκείνα που μας ανήκουν, διεκδικούμε το μόχθο μας για μια αξιοπρεπή ζωή!

 

 

Μοιραστείτε την είδηση