Σήμερα φεύγει για το Oran της Αλγερίας ο Τεληκωστόγλου

3 Min Read

Ένα ακόμη ταξίδι γεωγραφικά αλλά και προς την κορυφή, θα κάνει ο αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής ανδρών Απόστολος Τεληκωστόγλου, με την ομάδα της Team Hellas και με την ελπίδα για ακόμη μια διάκριση.

Ο Τεληκωστόγλου θα εκπροσωπήσει το ελληνικό Τae Kwon Do στην Αλγερία μαζί με άλλον έναν αθλητή και δύο αθλήτριες της Ολυμπιακής κατηγορίας, ενώ την αποστολή θα συνοδεύσει ο Θ. Ζηνέλης που συνόδευσε την Ολυμπιακή ομάδα και στο Τόκιο. Θα είναι, δε, ο μοναδικός Κοζανίτης αθλητής της ελληνικής αποστολής που θα συμμετέχει.

- Advertisement -

«Είναι μια διοργάνωση, η οποία προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλοι οι αθλητές είναι στην καλοκαιρινή περίοδο και θέλουν να τεσταριστούν ενόψει των μεγάλων διεθνών υποχρεώσεων που έχουν. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Είναι ένα πολύ καλό τεστ, πέρα από τη βαθμολογία που μας δίνει για το Ολυμπιακό και Παγκόσμιο ranking. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι και η προετοιμασία για τις διοργανώσεις που έπονται, για τα Grand Prix και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Απόστολου Τεληκωστόγλου, Χρήστος Αλμασίδης.

Οι μεσογειακοί αγώνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες διότι συμμετέχουν σε αυτή όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα από 25 χώρες. Εκεί ο Απόστολος θα συμμετέχει για δεύτερη φορά μετά το 2018, όπου δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο, ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε το αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο στους άνδρες. Οι αγώνες αυτοί βαθμολογούνται από την παγκόσμια ομοσπονδία Tae Kwon Do G2 και καλή απόδοση σε αυτούς θα φέρει τους αθλητές πιο κοντά στην  απευθείας συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.

177 αθλητές στο σύνολο των αθλημάτων θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι του Tae Kwon Do. Οι αγώνες του Tae Kwon Do θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Ιουλίου και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Αποστόλη και ελπίζω να πάρει και κάποιο μετάλλιο, διότι είναι ένα από τα μετάλλια που μας λείπουν» τονίζει ο κ. Αλμασίδης. Καλεσμένη της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι και η διεθνής διαιτητής και γυμνάστρια της Μακεδονικής Δύναμης Αναστασία Κουτρότσιου για να διαιτητεύσει σε ακόμη μια σπουδαία διοργάνωση μαζί με την Ηρώ Σωτηριάδου από την Αθήνα. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η ελληνική διαιτησία εκπροσωπείται, διότι σε αυτές τις διοργανώσεις η παρουσία των διεθνών διαιτητών μας καθορίζει πολλά πράγματα και πολλές ισορροπίες. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό και είναι τιμή για το σύλλογο μας, για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα που θα έχουμε εκπροσώπους σε μια τέτοια διοργάνωση και στη διαιτησία» τονίζει κλείνοντας ο κ. Αλμασίδης.

Στα τέλη του 2023 θα κλείσει η βαθμολογία για το Top 10 της Ολυμπιακής κατάταξης και ο Αποστόλη ελπίζει να συμπληρώσει τους 8 βαθμούς εντός του έτους προκειμένου να συμπληρώσει τους απαιτούμενους 40.

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση