Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

4 Min Read

Εκπρόσωποι των παρατάξεων μιλούν στον «Χ»

Στις κάλπες καλούνται για άλλη μια χρονιά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Και φέτος στη πόλη της Κοζάνης οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στους συλλόγους Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, ΣΟΕ καθώς και στην Πολυτεχνική Σχολή. Προστίθενται, όμως, και ο σύλλογος των Χημικών Μηχανικών καθώς και των Ορυκτών Πόρων.

- Advertisement -

Μιλώντας στον «Χ», εκπρόσωποι των παρατάξεων και των ψηφοδελτίων που συμμετέχουν στις φετινές εκλογές, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τους στόχους τους και το διακύβευμα.

Στέργιος Μπαϊραχτάρης, γραμματέας της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοζάνης θα συμμετέχει με ψηφοδέλτια στους συλλόγους της Σ.Ο.Ε. και της Πολυτεχνικής Σχολής. Ο γραμματέας της, Στέργιος Μπαϊραχτάρης ανέφερε πως έχουν προετοιμαστεί όλη τη χρονιά για τις φετινές εκλογές. «Καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν να ψηφίσουν. Κάθε φοιτητής έχει φωνή και αξίζει να ακουστεί. Να μην ακουστεί απλά η ηχώ του» τόνισε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι δύο σύλλογοι τους είναι οι μόνοι νόμιμοι. «Έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα πρώτοι» σημείωσε.

Νίκος Θεοφιλόπουλος, υποψήφιος ΠΚΣ

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας θα συμμετέχει με ψηφοδέλτια στους συλλόγους Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Χημικών Μηχανικών και ΣΟΕ. Ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου του τμήματος Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και υποψήφιος με την Π.Κ.Σ. ανέφερε πως οι φετινές εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο πανελλαδικό μήνυμα στην τωρινή κυβέρνηση αλλά και στην κυβερνητική πολιτική των προηγούμενων ετών. «Βλέπουμε όλο το σχέδιο των κυβερνήσεων και αυτών που διεκδικούν την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές, το στόχο που έχουν για τα πανεπιστήμια» σημείωσε, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, τα δίδακτρα, την αφαίρεση επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς και στο μόνιμο πρόβλημα των εστιών. «Οι εστίες πρέπει να ανακαινιστούν καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν στους φοιτητές, ψεύτικες ελπίδες. Οι φοιτητές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Π.Κ.Σ., αυτό το πανελλαδικό ψηφοδέλτιο του αγώνα και της διεκδίκησης ώστε να απαιτήσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και πτυχία με αξία» τόνισε.

Ευθύμης Λαμπαδάς, μέλος του Κ.Σ. ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών θα συμμετέχει και το Δίκτυο, το οποίο στηρίζεται από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευθύμης Λαμπαδάς, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως το μήνυμα των φοιτητικών εκλογών φέτος είναι διπλό. «Πρέπει να αποδοκιμαστεί η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που είναι μια παράταξη η οποία υπερασπίζεται τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Ν.Δ. στα Πανεπιστήμια» τόνισε ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως οι φετινές φοιτητικές εκλογές συνδέονται με τις βουλευτικές. «Εμείς εκτιμούμε πως πρέπει να ενισχυθεί η αριστερά μέσα στο Πανεπιστήμιο ενώ θέλουμε να στείλουμε και το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής για τις βουλευτικές εκλογές. Χρειαζόμαστε μια προοδευτική αριστερή διακυβέρνηση γιατί από τη σκοπιά του φοιτητικού κινήματος θα είναι πολύ καλύτεροι οι όροι για να διευρύνει τις διεκδικήσεις του. Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Θέλουμε να σπάσουμε το αφήγημα του όλοι ίδιοι είναι» σημείωσε.

 

 

Θένια Βασιλειάδου-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση