Συναυλία – αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα από το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας

1 Min Read

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το 1ο φεστιβαλ «Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάζει». Το αφιέρωμα στις μουσικές του Μίμη Πλέσσα που ετοίμασε το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης κατέπληξε και συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο Παντελίδη.

 

- Advertisement -

Η Μπαντίνα του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας,  η ορχήστρα σαξοφώνων Κουκλουξσαξ του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, η Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας παρουσίασαν επιλογές από τη δισκογραφία του Μίμη Πλέσσα καθώς και από διάσημα μιούζικαλ του κινηματογράφου, διασκευασμένες και ενορχηστρωμένες με ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο από τους Λ. Τσαβδαρίδη και Ιωάννη Παπασπύρου.

 

Τα τραγούδια της συναυλίας ερμήνευσαν μοναδικά δυο νέοι τραγουδιστές, ο Θωδωρής Βουτσικάκης και η Ναταλία Λαμπαδάκη

 

Πριν τη έναρξη τη συναυλίας, τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική παιδεία και στον πολιτισμό της πόλης, σε μια συγκινητική εκδήλωση ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κος. Βαλεντίνος Πατρικίδης.

 

Την ιδέα, το συντονισμό και τη διδασκαλία των ορχηστρικών συνόλων είχε ο κ. Θεόφιλος Σωτηριάδης, καθηγητής Σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας.

 

Τη μουσική διεύθυνση είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάζαρος Τσαβδαρίδης

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση