Στα σούπερ-μάρκετ απο το Σεπτέμβρη αρκετά φάρμακα

1 Min Read

Από το Σεπτέμβρη παυσίπονα και αντιπυρετικά και φάρμακα ευρείας χρήσης θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και των παντοπωλείων, παρά τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τα ΜηΣΥΦΑ.

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία που δημιούργησε το υπουργείο και αφορά σε φάρμακα που είναι για κοινές παθήσεις, όπως πονοκέφαλος κλπ. και έχουν εύκολο δοσολογικό σχήμα.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Θοδωρή Αθανασιάδη “είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα φάρμακα κατά αυτό τον τρόπο. Πως κρίνουμε αν ένας πονοκέφαλος αντιμετωπίζεται με ένα απλό φάρμακο. Πρόκειται για κάτι ιδιαιτέρως ασαφές”.

Η υπουργική απόφαση πάντως έχει ήδη υπογραφεί και απο το Σεπτέμβρη πάνω απο 200 φάρμακα, προφανών -όπως τα χαρακτηρίζει το υπουργείο- συμπτωμάτων θα πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ με απλές οδηγίες και ελάχιστες αλληλεπιδράσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακοποιών είναι σε διαρκή επαφή με το υπουργείο αν και φαίνεται ότι το υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει την απόφαση αυτή, λέει ο κ. Αθανασιάδης, επισημαίνοντας ότι “αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια του κόσμου και αυτό θα προασπίσουμε”.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση