Σταυρώστε με

2 Min Read

Δύσκολο πράγμα να κερδίσεις την προσοχή του κοινού. Κάποτε ο τοπικός Γκόρτσος αρκούνταν σε υποσχέσεις με μεγάλες δόσεις υπερβολής. Έταζε θάλασσες, γεφύρια και στάδια, ενώ αργότερα το ‘ριξε στα πανεπιστημιακά τμήματα. Ότι μπορεί κανείς..
Σήμερα πια, με τις τεράστιες δόσεις πληροφορίας που παίρνουμε καθημερινά, τον ορυμαγδό των fake news και των θεωριών συνομωσίας, μοιάζει να τα έχουμε ακούσει όλα. Τι να μας πει ο έρημος ο πολιτευτής στις εξορμήσεις του ανά τα χωριά της εκλογικής του περιφέρειας;
Στις μικρές περιφερειακές ενότητες, όπως η δική μας, το καλό είναι ότι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε μια ιδέα για το ποιος είναι αυτός ή αυτή που ζητά την ψήφο μας.
Στις μεγάλες, όμως, οι υποψήφιοι πρέπει να ξεχωρίσουν και για το λόγο αυτό …ρίχνουν τα λεφτά τους ακόμα και στην αρνητική διαφήμιση, θεωρώντας ότι κάθε διαφήμιση είναι κέρδος και θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν την ορατότητα που χρειάζονται, για να αναδειχθούν μέσα απο το χάος.
Ποιος άραγε ξέχασε τη λαϊκή αοιδό που φώναζε «σταυρώστε με, σταυρώστε με»; Στις εκλογές του Μαϊου, πάντως, πολλοί ήταν εκείνοι που χάραξαν την επικοινωνιακή τους γραμμή σε αυτή τη γραμμή και κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Τώρα, το αν κατάφεραν να πάρουν και σταυρούς, αυτό είναι άλλο θέμα…

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση