Στη Δυτική Μακεδονία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς

2 Min Read

Στον κόμβο του ΟΤΕ στη Νεάπολη Κοζάνης έφτασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ο οποίος επισκέπτεται το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ατζέντα του Νίκου Παππά είναι το γρήγορο internet σε 26 απομακρυσμένους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως στην περιοχή του Βοίου, καθώς στο πρόγραμμα ψηφιακής πολιτικής (Rural Brodband) που υλοποιεί το υπουργείο, συμμετέχουν 26 απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, ορισμένα εκ των οποίων επισκέπτεται ο υπουργός «ανοίγοντας» την πόρτα της ψηφιακής εποχής που αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Το έργο υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε σύμπραξη με τον Όμιλο ΟΤΕ για τη Βόρειο Ελλάδα.

- Advertisement -

Στις πρώτες του δηλώσεις στη Νεάπολη Κοζάνης ο κ. Παππάς μιλώντας για το Rural Brodband τόνισε πως “πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά 3700 οικισμούς. Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι αναπτύχθηκε το δίκτυο και ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Α΄ Εξάμηνο του 2018. Είναι πολύ σημαντικό έργο για τους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές γιατί πλέον οι ταχύτητες δεν μετριούνται σε χιλιόμετρα αλλά σε mbps. Το νέο έργο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο”.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αφού καλωσόρισε τον κ. Παππά στη περιοχή ζήτηση τη στήριξή του στην προσπάθεια που ξεκινά η Περιφέρεια για τη δημιουργία «Τεχνόπολης» στην Κοζάνη: “Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία “Τεχνόπολης” στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης με στόχο να ξεκινήσει η ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων”.

Μοιραστείτε την είδηση